Marilia csíkos kockája

2017 január 30. | Szerző:

Sziasztok! Ezt a csodás kis csíkos-kocka receptet megtaláljátok legújabb regényem recept függelékében is! 🙂 Igen, ez valóban egy regény, mégis találsz benne különleges desszert, bonbon és más egyéb különleges édesség recepteket! 🙂 …de most itt megosztom Veletek is! Mivel nálunk nagy sikert aratott, remélem, Nektek is tetszeni fog!

Hozzávalók kb. 60 darabhoz: 200 g kapucsínós csokoládé (kiváltható: tejcsokoládé + 2-3 evőkanál kapucsínó por) 200 g fehér csokoládé 160 g kókuszzsír 3 tojás 200 g porcukor 1 csomag csokoládéforgács 5 db sütőostya (kb 12×20 cm)
Most pedig megmutatom azt a könyvet, amelyben – sok más mellett – ezt a receptet is megtalálod 🙂

Nézzük hát a csíkos kockák elkészítését: Törd darabokra a kétféle csokoládét, és külön-külön gőz fölött olvaszd fel őket. Egyenként tegyél mindkettőbe 80-80 g kókuszzsírt. Ha kész, hagyd őket kihűlni. A tojásokból és a porcukorból elektromos habverő segítségével verj sűrű, világos krémet, majd oszd két felé. Az egyik felét keverd össze a kapucsínós csokoládéval, a másik felét pedig a fehér csokoládéval. Hagyd őket kihűlni. Ha kellőképpen kenhető állapotba kerültek a masszák, 2-2 ostyát kenj meg mindegyikkel, (valamelyik masszából hagyj egy keveset, hogy a teteje ostyát vékonyan be tudd kenni vele. Ha fehér-barna-fehér-barna kombinációt készítettél, akkor a fehér csokis masszából hagyj egy keveset, ha fordítva raktad össze, akkor a tejcsokisból) és helyezd őket felváltva egymásra. A tetejükre fektesd az ötödik ostyát, és finoman nyomd rá. Kend rá a maradék masszát vékonyan, majd szórd meg a tetejét puha csokoládé forgáccsal. Tedd be a hűtőbe, és hagyd megszilárdulni. Szeleteld fel éles késsel kb. 2,5×2,5 cm-es egyforma kockákra. (Tipp: Ha a kést minden vágás után forró vízbe mártod, és utána megtörlöd, szeleteléskor a csokoládé nem fog elkenődni.)
Amennyiben tetszik a recept, és kedvet kaptál a könyv elolvasásához is, az alábbi linken meg is tudod vásárolni! 🙂 Egy igazi 4:1-ben instant könyv ez, melyben megtalálod a szerelmet, sok-sok isteni kipróbált bonbonreceptet, csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 Ha sikerült felcsigáznom Téged, még ma add le az előrendelésed, és 20%-kal olcsóbban megkapod a bolti árnál 🙂 Megrendelésedet itt tudod elküldeni:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai

Almárium- Réka sportszelete :)

2014 december 8. | Szerző:

1-PC079918 (tovább…)

Almárium – Grízes tészta (tészta-nokedlivel) házi baracklekvárral!

2014 április 29. | Szerző:

Még mindig a varázslatos felfedezésemmel kísérletezem: a tészta-nokedlivel 🙂 Ezzel ha lehet, még finomabb, mint a sima tésztával!

1-CIMG0513 (tovább…)

Almárium – Máglyarakás

2014 március 31. | Szerző:

1-CIMG9829 (tovább…)

Almárium – Babapiskótás Kókuszos süti

2014 március 27. | Szerző:

1-CIMG9689 (tovább…)

Almárium – Répatorta citromos mascarpone-krémmel

2014 február 8. | Szerző:

Könnyű, vitaminos tavaszváró finomság 🙂1-2014-02-009 (tovább…)

Almárium – Újévi Gesztenyebomba

2014 január 1. | Szerző:

Újévi gesztenyebomba (tovább…)

N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!