Marilia csíkos kockája
2017 január 30. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Sziasztok! Ezt a csodás kis csíkos-kocka receptet megtaláljátok legújabb regényem recept függelékében is! 🙂 Igen, ez valóban egy regény, mégis találsz benne különleges desszert, bonbon és más egyéb különleges édesség recepteket! 🙂 …de most itt megosztom Veletek is! Mivel nálunk nagy sikert aratott, remélem, Nektek is tetszeni fog!Hozzávalók kb. 60 darabhoz: 200 g kapucsínós csokoládé (kiváltható: tejcsokoládé + 2-3 evőkanál kapucsínó por) 200 g fehér csokoládé 160 g kókuszzsír 3 tojás 200 g porcukor 1 csomag csokoládéforgács 5 db sütőostya (kb 12×20 cm)
Most pedig megmutatom azt a könyvet, amelyben – sok más mellett – ezt a receptet is megtalálod 🙂
Nézzük hát a csíkos kockák elkészítését: Törd darabokra a kétféle csokoládét, és külön-külön gőz fölött olvaszd fel őket. Egyenként tegyél mindkettőbe 80-80 g kókuszzsírt. Ha kész, hagyd őket kihűlni. A tojásokból és a porcukorból elektromos habverő segítségével verj sűrű, világos krémet, majd oszd két felé. Az egyik felét keverd össze a kapucsínós csokoládéval, a másik felét pedig a fehér csokoládéval. Hagyd őket kihűlni. Ha kellőképpen kenhető állapotba kerültek a masszák, 2-2 ostyát kenj meg mindegyikkel, (valamelyik masszából hagyj egy keveset, hogy a teteje ostyát vékonyan be tudd kenni vele. Ha fehér-barna-fehér-barna kombinációt készítettél, akkor a fehér csokis masszából hagyj egy keveset, ha fordítva raktad össze, akkor a tejcsokisból) és helyezd őket felváltva egymásra. A tetejükre fektesd az ötödik ostyát, és finoman nyomd rá. Kend rá a maradék masszát vékonyan, majd szórd meg a tetejét puha csokoládé forgáccsal. Tedd be a hűtőbe, és hagyd megszilárdulni. Szeleteld fel éles késsel kb. 2,5×2,5 cm-es egyforma kockákra. (Tipp: Ha a kést minden vágás után forró vízbe mártod, és utána megtörlöd, szeleteléskor a csokoládé nem fog elkenődni.)
Amennyiben tetszik a recept, és kedvet kaptál a könyv elolvasásához is, az alábbi linken meg is tudod vásárolni! 🙂 Egy igazi 4:1-ben instant könyv ez, melyben megtalálod a szerelmet, sok-sok isteni kipróbált bonbonreceptet, csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 Ha sikerült felcsigáznom Téged, még ma add le az előrendelésed, és 20%-kal olcsóbban megkapod a bolti árnál 🙂 Megrendelésedet itt tudod elküldeni:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai
Bemutatom Nektek új regényemet, melynek címe: MARILIA BONBONJAI
2017 január 28. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
VAN EGY SZUPER JÓ HÍREM! Márciusban megjelenik 6. regényem! A Marilia bonbonjai – egy fantasztikus történet egy nem mindennapi lányról, aki az őt ért sok kudarc ellenére is bátran kitart az álmai mellett. Mindeközben a gyönyörű toszkán táj és Firenze szépségei, a helyi ízek ínycsiklandó kavalkádja, és a tőlem már elválaszthatatlan szerelmi szál teszi lebilincselővé a történetet. Egy igazi 4:1-ben instant könyvet tarthatsz majd a kezedben Kedves Olvasó! Egy könyvben megtalálod a szerelmet, sok-sok édes bonbonreceptet, csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 Nem csak az álmaikért harcba szálló igazság harcosai számára nélkülözhetetlen ez a regény, hanem a gourmet-k, az utazni szeretők és a mély érzelmeket megélni vágyók könyvtáraiból sem hiányozhat a Marilia bonbonjai. A könyv most 20%-kal olcsóbban előrendelhető a kiadóm webshopjában:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjaiA márciusi megjelenést követően azonban elérhető lesz a Líra és a Libri könyvhálózat könyvesboltjaiban, valamint a Bookline internetes könyváruház honlapján. Illetve a többi könyvemmel együtt a www.webshop.gyemantfelho.hu oldalon. Akik most leadják előrendeléseiket, lehetőségük lesz személyesen is átvenni tőlem egy könyvbemutató keretei között a dedikált példányokat. Találkozunk? 🙂 A MARILIA BONBONJAI azért egy különleges könyv, mert amellett, hogy egy csodás kis történet szerelemmel megspékelve, még tartalmazza a Marilia bonbonjai és kávézója – specialitásait is! Rendeld meg a könyvet, és egy különleges édességek receptgyűjteménnyel is gazdagodhatsz!
Itt az Almáriumomban találkozhattok majd ezekkel a csodás édességekkel, bonbonokkal is! Mind-mind kipróbált recept, ezért is tettem bele őket legújabb könyvembe! Így egy kicsit olyan, mintha sütis könyv is lenne! 🙂
Kövesd az Almáriumot, és készítsd el Te is a csodás olasz édességeket, kekszeket, desszerteket, bonbonokat! Kísérd el Mariliát Firenzébe, igyál vele egy toszkán habos kávét, kalandozz vele a napsütötte tájakon, ess szerelembe, egyél, igyál, élvezd az ízeket, éld át a csodát, valósítsd meg álmaidat! Ez az életérzés nem fog csalódást okozni, garantálom! 😉
És ne feledd… „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, hogy mit vesz ki belőle.” /az idézet a Forrest Gump című filmből származik/ Ha Te is így gondolod és kíváncsi vagy Marilia történetére, ami akár lehetne a Te történeted is, akkor olvasd el a könyvet! Ha úgy érzed, hogy Neked semmi sem sikerül az életben, vagy bátorításra van szükséged, mert elakadtál, vagy mert nem mersz lépni, akkor ez a könyv igazán Neked való! Ha imádod a toszkán tájat, rabul ejt a mediterrán életérzés, ha szeretsz utazni, akkor is azt javaslom, hogy olvasd el ezt a könyvet! Ha élsz-halsz a különleges édességekért, sütikért, bonbonokért, akkor se hagyd ki ezt a könyvet! És persze, ha hiszel a reménytelennek tűnő szerelemben, és őrült romantikára vágysz, no meg a kalandot sem veted meg, hát, akkor is csak ajánlani tudom Neked ezt a könyvet! J A regény várható megjelenése 2017.március. Akik most leadják előrendeléseiket, lehetőségük lesz a könyvbemutatón átvenni tőlem személyesen a dedikált példányokat. A könyvbemutató pontos időpontjáról később tájékoztatlak! Rendelésedet itt adhatod le:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai
Almárium – Égetett tészta pudinggal és tejszínhabbal
2016 november 26. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy 1,5 dl olaj
- 5-6 tojás
- 1,5 dl víz
Töltelékhez:
- 1 csomag fehér csokis puding (vagy bármilyen más ízű)
- Tejszínhab
Elkészítés:
- Egy edényben forralj fel vizet a zsiradékkal, majd szórd bele a lisztet. Addig keverd, amíg elválik az edény faláról. Kissé hűtsd ki és egyenként keverd bele a tojásokat.
- A masszát töltsd bele nyomózsákba. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomj ki belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süsd. Ezután csökkentsd le a hőmérsékletet 160 fokra, és további 20 percig csak szárítsd.
- Készítsd el pudingot a szokásos szerint. Óvatosan vágd félbe a fánkokat, majd tölts mindegyik alsó részébe egy kanál pudingot. Ha kicsit megdermedt, kanalazz rá egy kevés tejszínhabot is. Ezután tedd rá a fánkocska kalapját. És már készen is van a mini képviselőfánk. Isteni finom! 🙂 Jó étvágyat hozzá!
Almárium – Gránátalmás, tejszínes, habcsókos rétes rózsák :)
2014 november 24. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Héjában sült krumpli fűszeres vajjal, bacon-nel és lila hagymával – Emlékeztek még a Wendy’s-ben kapható töltött krumplira? :)
2014 november 13. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Töltött Tortilla – Egyszerű, akár egy melegszendvics :)
2014 október 21. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Nutellás-mascarponés-mézes-kekszes sajttorta étcsokiba mártott mazsolákkal
2014 október 21. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Lekváros bukta (Egyszerű kelt tészta kezdőknek is)
2014 október 21. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Marilia Florentinje
2017 február 1. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Most egy isteni édes-mézes finomság receptjét osztom meg Veletek, ami szintén megtalálható legújabb regényem, a Marilia bonbonjai című könyvem édesség-mellékletében. Ez annyira finom volt, hogy a család pillanatok alatt eltüntette volna, ha nem zártam volna el előlük, mivel Karácsonyra készítettem… 🙂 De lássuk csak, mik kellenek hozzá:
Hozzávalók kb 40 darabhoz:
…és íme a könyvecske, amelyben ezt a receptet is megtalálod még sok-sok kipróbált finom édesség recept mellett! (és hadd mondjam el, hogy ez a könyv, egy valódi 4:1-ben instant könyv, mégpedig azért, mert a receptek mellett megtalálod benne a szerelmet, a csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 )
Nézzük csak, hogyan kell ezt az isteni finomságot elkészíteni: A tejszínt, a mézet, a cukrot, a vajat és a glükózszirupot egy lábasban forrald fel, ezt követően kb. 2 percig főzd lassú tűzön úgy, hogy közben folyamatosan kevergeted. Vágd össze a koktélcseresznyéket, és a kandírozott citrommal, naranccsal és mandula forgáccsal, valamint 4-5 evőkanál darált mandulával együtt keverd a tejszínes-cukros keverékhez. Ezek után vedd le a tűzről, és hagyd lehűlni. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Tégy sütőpapírt a tepsibe, és a kissé meleg masszából kanalazz rá kisebb halmokat, egymástól kellő távolságra. Egy kicsit lapítsd ki őket nedves kanállal, és a szélüket is formáld egyenletesre, hogy szép tallérformájuk legyen. Tedd a sütő középső rácsára, és süsd kb. 5 percig. Egy kicsit megnőnek, kilapulnak. Vedd ki a sütőből, és várd meg, hogy kihűljenek a tallérok. Csak akkor tudod felvenni a sütőpapírról őket, ha teljesen kihűltek. A kétféle csokoládét (fehér és tej) olvaszd fel gőz fölött külön-külön. A kihűlt Florentinek alját az egyik felén kend be fehér csokoládéval, a másik felét tejcsokoládéval. Használj egy egyszerű ecsetet. Díszítsd úgy, hogy egy villával hullámmintát rajzolsz a még meleg fehér csokis térfélből a tejcsokis felébe. Hagyd, hogy megdermedjen szépen a csokoládé az aljukon, aztán zárd őket légmentesen egy díszdobozba. Mennyei csemege!
Valahogy így fest, ha kész! 🙂 Ugye milyen ínycsiklandozó? Ha sikerült felkeltenem érdeklődésedet regényem, és a finom desszert-bonbon-édesség receptek iránt, annak nagyon örülök! A MARILIA BONBONJAI azért is egy különleges könyv, mert amellett, hogy egy csodás kis történet szerelemmel megspékelve, még tartalmazza a Marilia bonbonjai és kávézója – specialitásait is! Rendeld meg a könyvet, és egy különleges édességek receptgyűjteménnyel is gazdagodhatsz! 🙂
Oldal ajánlása emailben
X