Bemutatom Nektek új regényemet, melynek címe: MARILIA BONBONJAI
2017 január 28. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
VAN EGY SZUPER JÓ HÍREM! Márciusban megjelenik 6. regényem! A Marilia bonbonjai – egy fantasztikus történet egy nem mindennapi lányról, aki az őt ért sok kudarc ellenére is bátran kitart az álmai mellett. Mindeközben a gyönyörű toszkán táj és Firenze szépségei, a helyi ízek ínycsiklandó kavalkádja, és a tőlem már elválaszthatatlan szerelmi szál teszi lebilincselővé a történetet. Egy igazi 4:1-ben instant könyvet tarthatsz majd a kezedben Kedves Olvasó! Egy könyvben megtalálod a szerelmet, sok-sok édes bonbonreceptet, csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 Nem csak az álmaikért harcba szálló igazság harcosai számára nélkülözhetetlen ez a regény, hanem a gourmet-k, az utazni szeretők és a mély érzelmeket megélni vágyók könyvtáraiból sem hiányozhat a Marilia bonbonjai. A könyv most 20%-kal olcsóbban előrendelhető a kiadóm webshopjában:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjaiA márciusi megjelenést követően azonban elérhető lesz a Líra és a Libri könyvhálózat könyvesboltjaiban, valamint a Bookline internetes könyváruház honlapján. Illetve a többi könyvemmel együtt a www.webshop.gyemantfelho.hu oldalon. Akik most leadják előrendeléseiket, lehetőségük lesz személyesen is átvenni tőlem egy könyvbemutató keretei között a dedikált példányokat. Találkozunk? 🙂 A MARILIA BONBONJAI azért egy különleges könyv, mert amellett, hogy egy csodás kis történet szerelemmel megspékelve, még tartalmazza a Marilia bonbonjai és kávézója – specialitásait is! Rendeld meg a könyvet, és egy különleges édességek receptgyűjteménnyel is gazdagodhatsz!
Itt az Almáriumomban találkozhattok majd ezekkel a csodás édességekkel, bonbonokkal is! Mind-mind kipróbált recept, ezért is tettem bele őket legújabb könyvembe! Így egy kicsit olyan, mintha sütis könyv is lenne! 🙂
Kövesd az Almáriumot, és készítsd el Te is a csodás olasz édességeket, kekszeket, desszerteket, bonbonokat! Kísérd el Mariliát Firenzébe, igyál vele egy toszkán habos kávét, kalandozz vele a napsütötte tájakon, ess szerelembe, egyél, igyál, élvezd az ízeket, éld át a csodát, valósítsd meg álmaidat! Ez az életérzés nem fog csalódást okozni, garantálom! 😉
És ne feledd… „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, hogy mit vesz ki belőle.” /az idézet a Forrest Gump című filmből származik/ Ha Te is így gondolod és kíváncsi vagy Marilia történetére, ami akár lehetne a Te történeted is, akkor olvasd el a könyvet! Ha úgy érzed, hogy Neked semmi sem sikerül az életben, vagy bátorításra van szükséged, mert elakadtál, vagy mert nem mersz lépni, akkor ez a könyv igazán Neked való! Ha imádod a toszkán tájat, rabul ejt a mediterrán életérzés, ha szeretsz utazni, akkor is azt javaslom, hogy olvasd el ezt a könyvet! Ha élsz-halsz a különleges édességekért, sütikért, bonbonokért, akkor se hagyd ki ezt a könyvet! És persze, ha hiszel a reménytelennek tűnő szerelemben, és őrült romantikára vágysz, no meg a kalandot sem veted meg, hát, akkor is csak ajánlani tudom Neked ezt a könyvet! J A regény várható megjelenése 2017.március. Akik most leadják előrendeléseiket, lehetőségük lesz a könyvbemutatón átvenni tőlem személyesen a dedikált példányokat. A könyvbemutató pontos időpontjáról később tájékoztatlak! Rendelésedet itt adhatod le:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai
Almárium – Karamellás, kávé- vagy mogyorókrémes csupa csoki kosárka
2013 december 20. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Karácsonyi marcipános házi csoki
2013 december 20. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Kávékrémes csokicsoda mandulaforgáccsal
2013 december 2. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Hozzávalók:
Kb 20 db legkisebb méretű szilikonos muffin forma
2 tábla jobb minőségű étcsokoládé
1 üveg kávékrém darált kávédarabokkal (készen lehet kapni)
1 csomag mandula forgács
1 kevés ribizli dzsem (vagy tetszés szerint más dzsem is lehet, narancs, kiwi, akár málna, de tapasztalat, hogy a kissé fanyar ribizli íze nagyon jól harmonizál a kávés csokoládéval!)
Elkészítés:
Vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, míg szép fényes és krémes lesz. Ezután fogj egy kisebb ecsetet, és kiskanál segítségével tégy egy kevés csokit a muffin formákba, majd az ecsettel egyenletesen kend körbe a formát úgy, hogy a csoki ne legyen túl vékony, és hogy szépen le tudd majd választani a kosárkákat róla. Ezután tedd mélyhűtőbe fél órára.
Ha megdermedt a csokoládé, óvatosan (én sebészkesztyűvel szoktam, hogy ne hagyjak ujjlenyomatot a csokoládén, beszerezhető minden nagyobb áruházban) válaszd le a szilikon kosárkákat a csokiról, és helyezd egyenként papírformákba.
Végezetül a csoki kosárkák aljára tégy egy kevés dzsemet, majd kanalazz rá kávékrémet. A tetejüket kiskanállal megformázhatod, kicsipkézheted kedvedre. Befejezésül díszítsd a tetejét mandulaforgáccsal. Mennyei karácsonyi édesség! 🙂
Almárium – Diós-kávés praliné házilag
2013 november 11. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Igazi karácsonyi különlegesség a desszertek között! Diós – kávés praliné
(kb. 35 db-hoz)
HOZZÁVALÓK
- 2 tk instant kávépor
- 20 dkg darált dió
- 40 dkg porcukor
- 1 ek cseresznyepálinka
- 35 felezett dióbél
KORONGOK ELKÉSZÍTÉSE
1 tk kávéport feloldunk 2 ek forró vízben. Hozzáadjuk a darált diót és a 20 dkg porcukrot, majd összedolgozzuk. A szilárd masszát cukorral beszórt felületen kb 1 cm vastagon kinyújtjuk, majd apró korongokat szaggatunk belőle. A kiszaggatott formákat sütőpapírra helyezzük, és egy éjszakán át hagyjuk száradni.
MÁZ ELKÉSZÍTÉSE A KORONGOK TETEJÉRE
1 tk kávéport feloldunk 2 ek forró vízben, majd a maradék porcukorral és a cseresznyepálinkával simára keverjük.
Ezzel a mázzal bevonjuk a pralinékat, és mindegyik tetejére 1-1 fél dióbelet helyezünk.
NAGYON FINOM KÜLÖNLEGESSÉG! (tovább…)
Marilia Florentinje
2017 február 1. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Most egy isteni édes-mézes finomság receptjét osztom meg Veletek, ami szintén megtalálható legújabb regényem, a Marilia bonbonjai című könyvem édesség-mellékletében. Ez annyira finom volt, hogy a család pillanatok alatt eltüntette volna, ha nem zártam volna el előlük, mivel Karácsonyra készítettem… 🙂 De lássuk csak, mik kellenek hozzá:
Hozzávalók kb 40 darabhoz:
…és íme a könyvecske, amelyben ezt a receptet is megtalálod még sok-sok kipróbált finom édesség recept mellett! (és hadd mondjam el, hogy ez a könyv, egy valódi 4:1-ben instant könyv, mégpedig azért, mert a receptek mellett megtalálod benne a szerelmet, a csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 )
Nézzük csak, hogyan kell ezt az isteni finomságot elkészíteni: A tejszínt, a mézet, a cukrot, a vajat és a glükózszirupot egy lábasban forrald fel, ezt követően kb. 2 percig főzd lassú tűzön úgy, hogy közben folyamatosan kevergeted. Vágd össze a koktélcseresznyéket, és a kandírozott citrommal, naranccsal és mandula forgáccsal, valamint 4-5 evőkanál darált mandulával együtt keverd a tejszínes-cukros keverékhez. Ezek után vedd le a tűzről, és hagyd lehűlni. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Tégy sütőpapírt a tepsibe, és a kissé meleg masszából kanalazz rá kisebb halmokat, egymástól kellő távolságra. Egy kicsit lapítsd ki őket nedves kanállal, és a szélüket is formáld egyenletesre, hogy szép tallérformájuk legyen. Tedd a sütő középső rácsára, és süsd kb. 5 percig. Egy kicsit megnőnek, kilapulnak. Vedd ki a sütőből, és várd meg, hogy kihűljenek a tallérok. Csak akkor tudod felvenni a sütőpapírról őket, ha teljesen kihűltek. A kétféle csokoládét (fehér és tej) olvaszd fel gőz fölött külön-külön. A kihűlt Florentinek alját az egyik felén kend be fehér csokoládéval, a másik felét tejcsokoládéval. Használj egy egyszerű ecsetet. Díszítsd úgy, hogy egy villával hullámmintát rajzolsz a még meleg fehér csokis térfélből a tejcsokis felébe. Hagyd, hogy megdermedjen szépen a csokoládé az aljukon, aztán zárd őket légmentesen egy díszdobozba. Mennyei csemege!
Valahogy így fest, ha kész! 🙂 Ugye milyen ínycsiklandozó? Ha sikerült felkeltenem érdeklődésedet regényem, és a finom desszert-bonbon-édesség receptek iránt, annak nagyon örülök! A MARILIA BONBONJAI azért is egy különleges könyv, mert amellett, hogy egy csodás kis történet szerelemmel megspékelve, még tartalmazza a Marilia bonbonjai és kávézója – specialitásait is! Rendeld meg a könyvet, és egy különleges édességek receptgyűjteménnyel is gazdagodhatsz! 🙂
Oldal ajánlása emailben
X