Be my Valentine! – A közelgő Valentin napra egy tuti tipp tőlem! :)

2017 február 4. | Szerző:


A nők nagyon szeretik ha igazi NŐK lehetnek egy férfi mellett! Finomak, érzékiek, csinosak, buják, illatosak… Egy igazi NŐ imádja a rózsát, imádja a parfümöt… Egy igazi NŐNEK van stílusa. És ezt a Férfi kiszimatolja. 🙂 …de egy igazi Nőnek mindezek mellett szellemi táplálékra is szüksége van, ami a belső szépségét emeli. Egy igazi Nő szereti az olyan történeteket, ahol a főhősnő bőrébe bújhat, és átélheti mindazt, amiről esetleg eddig csak álmodott… Drága Uraim! Gondoljatok a Hölgyek lelkére is Valentin napon! 🙂 Lepjétek meg kedveseiteket egy jó kis szenvedélyes regénnyel, novellagyűjteménnyel!
N. Fülöp Beáta: Szenvedélyes Sor(s)ok 2. rész
 
N. Fülöp Beáta: Szenvedélyes Sor(s)ok 1. rész
N. Fülöp Beáta: Dolce – A megbocsátás ára
N. Fülöp Beáta: Adela – Az álmok útján
N. Fülöp Beáta: Hegedűszonáta
N. Fülöp Beáta: A hídon túl
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai
   

Bemutatom regényeimet: Ismerd meg a HEGEDŰSZONÁTÁT! :) Valentin napra kitűnő ajándék kedvesednek!

2017 február 3. | Szerző:


Sziasztok! Úgy gondolom, itt az ideje, hogy megismertesselek Benneteket regényeimmel, azok főhőseivel, a regény elkészültének körülményeivel. 🙂 Az első választásom a HEGEDŰSZONÁTA című könyvemre esett,és nem csak azért, mert közeledik a Valentin nap, hanem mert saját nagy kedvencem is! Ti gondolkodtatok már olyanon, hogy ha pl. az utcán láttatok egy hajléktalan férfit, aki nem is volt idős, és nem is volt csúnya…csak éppen a körülmények meggyötörték az arcát, testét, lelkét… – hogy jó lenne őt hazavinni, megfüröszteni, előcsalogatni belőle az értéket, meglátni benne a férfit, megismerni az embert? Nos, én igen! Vagyis könyvem főhősnője, Annabell igen!! Míg írtam a könyvet, eljátszadoztam a gondolattal, és egy nagyon szép történet kerekedett ki belőle! 🙂

Igen, ez a sztori, garantálom, hogy könnyeket csal majd a szemedbe! Kedves kis történet, amelyben a véletleneknek is óriási szerepük van. A kérdés csak az, hogy vannak-e véletlenek? A könyv elolvasása után ez is kiderül. 🙂

Előszó

Nem is olyan rég céltalanul sétálgattam a belváros utcáin, és akarva akaratlanul megfigyeltem a szembejövő emberek arcát és viselkedését. Ugyanígy tettem a villamoson, a buszon, és a metrón is. Ez egy roppant jó szórakozás, épp csak annyi kell hozzá, hogy kellően pihent legyen az elménk, és kívül tudjunk kerülni a saját énünkön. Ekkor sikerülhet az, hogy felülről nézzük az egész Isten által megalkotott világot. Nem is nehéz dolog képzeletben a város fölé szállni, és akár csak az angyalok, felülről fürkészni és megfigyelni az apró részleteket is. Talán pillanatokra még el is feledkezünk arról a fontos tényről, hogy azért mi mégis csak egyszerű emberek vagyunk isten nagy birodalmában, és el kell, hogy fogadjuk, hogy sajnos nem vagyunk képesek csodákat tenni sem embertársainkkal, sem saját magunkkal. Csodatevésre tehát nem, de valami csodálatos megtételére azért mi, emberek is képesek vagyunk. Az utcát járva olyan életképekkel, élethelyzetekkel kerülünk szembe nap, mint nap, amelyek vagy megdöbbenést, vagy sajnálkozást, vagy csodálatot, vagy elérzékenyülést, de akár dühöt, agressziót is kiválthatnak belőlünk. Hány féle emberi sors bújik meg a szimpla utcai álarcok mögött? Ez érdekes kérdés, és bevallom, nagyon foglalkoztat már egy ideje. Nem is gondolnánk, kinek mit rejt szürke hétköznapi „kosztümje”. Bizonyára egyetértünk abban, hogy nem könnyű ebben a társadalomban élni, amelyet hasonlíthatnék akár egy finom süteményhez, mondjuk egy réteshez is. Talán furcsa a hasonlat, de mégis van valami közös a többrétegű tészta és társadalmunk között: Tudjuk mindannyian, a rétes külső rétege a legsérülékenyebb. Ez a réteg ég meg leghamarabb, ha tovább marad bent a sütőben. Az alatta lévő réteg már kevésbé sérülékeny, nem beszélve az azt követő rétegekről, és így tovább, ahogy haladunk a belseje felé. A töltelék, vagyis a geil massza található legbelül. Az az, ami nem sérül meg, mert védve van a többi réteg által, ezért minden jóból neki jut ki leginkább. A krém, – ahogy manapság is hívjuk pejoratív értelemben a felső tízezret – nem más, mint süteményünk édes tölteléke! Hát igen! Megállapíthatjuk, hogy a rétes törékeny papírvékonyságú külső tésztája és a krém, antagonisztikus ellentétben állnak egymással. Na, erre nem akkor jöttem rá, amikor befalatoztam kedvenc túrós rétesemet, és analizáltam a rétegek közti különbségeket, hanem akkor, amikor úton-útfélen szembe találtam magam a szegénység pokolba taszító mélységeivel és gazdagság egekbe emelő magasságaival. E végletek leplezetlenül is ott élnek közöttünk, és messziről ordít róluk, hogy a krém és a tészta között a távolság csillagközi méretű. A gazdagok gőgösek, a szegények szerények. Nem beszélve az önértékelési problémáikról, amelyeket pontosan társadalmi hovatartozásuk határoz meg. Nem ilyen egyszerű azonban megítélésük a világban, és nem is bocsátkoznék szociológiai eszmefuttatásba sem, hiszen mégis csak egy érzelmes, romantikus szerelmi történetről szól a könyv. Azt azért valljuk be, kevesen gondolunk bele, hogy az a sarkon ücsörgő, szerencsétlen flótás vajon hogyan élhetett korábban, mi a végzettsége, hogy tanult ember-e? Talán ő is a krémhez tartozott azelőtt? Meglehet… Csak találgatunk, és talán nem is akarunk igazán belegondolni, mert még a körülöttük keringő gondolatokat is piszkosnak, mocskosnak, megvetendőnek, kerülendőnek tartjuk. Pont olyannak, mint amilyenek azok a sajnálni való emberi roncsok, akik az utcán kénytelenek tengetni életüket. Hogyan és milyen utat kellett megtenniük, míg idáig jutottak? – tesszük fel a kérdést magunknak. Azt azonban egy percig se feledjük el, hogy az élet furcsa fordulatokat produkálhat. – Egyszer fent, egyszer lent – tartja a közhelyes szólás, vagyis, bár fényévnyi a távolság a két élethelyzet között, a helycsere sosem zárható ki. Egyik pillanatról a másikra, egy jómódban élő embert is lehúzhat a sorsa a bűzös-gázos mocsárba, és ugyanígy fordulhat szerencsésre az élete egy koszos hajléktalannak is – akár isteni gondviselésről legyen szó, akár nem. Ezt döntse el ki-ki saját maga. Nem tudhatjuk előre, hogy mit hoz a sorsunk.
 
Ha sikerült kedvet csinálnom a könyvhöz, az alábbi linkre kattintva meg is vásárolhatod! De a jó hír az, hogy a Líra és a Libri könyvesbolthálózatában is kapható, valamint a Bookline internetes könyváruházban is megrendelhető! 🙂 Lepd meg magadat, vagy kedvesedet Valentin napra egy igazán kedves szerelmi történettel!
N. Fülöp Beáta: Hegedűszonáta

Marilia Florentinje

2017 február 1. | Szerző:


Most egy isteni édes-mézes finomság receptjét osztom meg Veletek, ami szintén megtalálható legújabb regényem, a Marilia bonbonjai című könyvem édesség-mellékletében. Ez annyira finom volt, hogy a család pillanatok alatt eltüntette volna, ha nem zártam volna el előlük, mivel Karácsonyra készítettem… 🙂 De lássuk csak, mik kellenek hozzá:
Hozzávalók kb 40 darabhoz:
  • 50 ml tejszín
  • 100 g kristálycukor
  • 80 g méz
  • 50 g vaj
  • 20 ml glükóz szirup (patikában beszerezhető)
  • 30 g kandírozott koktélcseresznye
  • 25 g kandírozott narancs
  • 25 g kandírozott citrom
  • 250 g szeletelt mandula
  • 200 g darált mandula
  • sütőpapír, ecset
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
    …és íme a könyvecske, amelyben ezt a receptet is megtalálod még sok-sok kipróbált finom édesség recept mellett! (és hadd mondjam el, hogy ez a könyv, egy valódi 4:1-ben instant könyv, mégpedig azért, mert a receptek mellett megtalálod benne a szerelmet, a csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 ) 
    Nézzük csak, hogyan kell ezt az isteni finomságot elkészíteni: A tejszínt, a mézet, a cukrot, a vajat és a glükózszirupot egy lábasban forrald fel, ezt követően kb. 2 percig főzd lassú tűzön úgy, hogy közben folyamatosan kevergeted. Vágd össze a koktélcseresznyéket, és a kandírozott citrommal, naranccsal és mandula forgáccsal, valamint 4-5 evőkanál darált mandulával együtt keverd a tejszínes-cukros keverékhez. Ezek után vedd le a tűzről, és hagyd lehűlni. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Tégy sütőpapírt a tepsibe, és a kissé meleg masszából kanalazz rá kisebb halmokat, egymástól kellő távolságra. Egy kicsit lapítsd ki őket nedves kanállal, és a szélüket is formáld egyenletesre, hogy szép tallérformájuk legyen. Tedd a sütő középső rácsára, és süsd kb. 5 percig. Egy kicsit megnőnek, kilapulnak. Vedd ki a sütőből, és várd meg, hogy kihűljenek a tallérok. Csak akkor tudod felvenni a sütőpapírról őket, ha teljesen kihűltek. A kétféle csokoládét (fehér és tej) olvaszd fel gőz fölött külön-külön. A kihűlt Florentinek alját az egyik felén kend be fehér csokoládéval, a másik felét tejcsokoládéval. Használj egy egyszerű ecsetet. Díszítsd úgy, hogy egy villával hullámmintát rajzolsz a még meleg fehér csokis térfélből a tejcsokis felébe. Hagyd, hogy megdermedjen szépen a csokoládé az aljukon, aztán zárd őket légmentesen egy díszdobozba. Mennyei csemege!

    Valahogy így fest, ha kész! 🙂 Ugye milyen ínycsiklandozó? Ha sikerült felkeltenem érdeklődésedet regényem, és a finom desszert-bonbon-édesség receptek iránt, annak nagyon örülök! A MARILIA BONBONJAI azért is egy különleges könyv, mert amellett, hogy egy csodás kis történet szerelemmel megspékelve, még tartalmazza a Marilia bonbonjai és kávézója – specialitásait is! Rendeld meg a könyvet, és egy különleges édességek receptgyűjteménnyel is gazdagodhatsz! 🙂
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai

Marilia csíkos kockája

2017 január 30. | Szerző:

Sziasztok! Ezt a csodás kis csíkos-kocka receptet megtaláljátok legújabb regényem recept függelékében is! 🙂 Igen, ez valóban egy regény, mégis találsz benne különleges desszert, bonbon és más egyéb különleges édesség recepteket! 🙂 …de most itt megosztom Veletek is! Mivel nálunk nagy sikert aratott, remélem, Nektek is tetszeni fog!

Hozzávalók kb. 60 darabhoz: 200 g kapucsínós csokoládé (kiváltható: tejcsokoládé + 2-3 evőkanál kapucsínó por) 200 g fehér csokoládé 160 g kókuszzsír 3 tojás 200 g porcukor 1 csomag csokoládéforgács 5 db sütőostya (kb 12×20 cm)
Most pedig megmutatom azt a könyvet, amelyben – sok más mellett – ezt a receptet is megtalálod 🙂

Nézzük hát a csíkos kockák elkészítését: Törd darabokra a kétféle csokoládét, és külön-külön gőz fölött olvaszd fel őket. Egyenként tegyél mindkettőbe 80-80 g kókuszzsírt. Ha kész, hagyd őket kihűlni. A tojásokból és a porcukorból elektromos habverő segítségével verj sűrű, világos krémet, majd oszd két felé. Az egyik felét keverd össze a kapucsínós csokoládéval, a másik felét pedig a fehér csokoládéval. Hagyd őket kihűlni. Ha kellőképpen kenhető állapotba kerültek a masszák, 2-2 ostyát kenj meg mindegyikkel, (valamelyik masszából hagyj egy keveset, hogy a teteje ostyát vékonyan be tudd kenni vele. Ha fehér-barna-fehér-barna kombinációt készítettél, akkor a fehér csokis masszából hagyj egy keveset, ha fordítva raktad össze, akkor a tejcsokisból) és helyezd őket felváltva egymásra. A tetejükre fektesd az ötödik ostyát, és finoman nyomd rá. Kend rá a maradék masszát vékonyan, majd szórd meg a tetejét puha csokoládé forgáccsal. Tedd be a hűtőbe, és hagyd megszilárdulni. Szeleteld fel éles késsel kb. 2,5×2,5 cm-es egyforma kockákra. (Tipp: Ha a kést minden vágás után forró vízbe mártod, és utána megtörlöd, szeleteléskor a csokoládé nem fog elkenődni.)
Amennyiben tetszik a recept, és kedvet kaptál a könyv elolvasásához is, az alábbi linken meg is tudod vásárolni! 🙂 Egy igazi 4:1-ben instant könyv ez, melyben megtalálod a szerelmet, sok-sok isteni kipróbált bonbonreceptet, csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 Ha sikerült felcsigáznom Téged, még ma add le az előrendelésed, és 20%-kal olcsóbban megkapod a bolti árnál 🙂 Megrendelésedet itt tudod elküldeni:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai

Bemutatom Nektek új regényemet, melynek címe: MARILIA BONBONJAI

2017 január 28. | Szerző:


VAN EGY SZUPER JÓ HÍREM! Márciusban megjelenik 6. regényem! A Marilia bonbonjai – egy fantasztikus történet egy nem mindennapi lányról, aki az őt ért sok kudarc ellenére is bátran kitart az álmai mellett. Mindeközben a gyönyörű toszkán táj és Firenze szépségei, a helyi ízek ínycsiklandó kavalkádja, és a tőlem már elválaszthatatlan szerelmi szál teszi lebilincselővé a történetet. Egy igazi 4:1-ben instant könyvet tarthatsz majd a kezedben Kedves Olvasó! Egy könyvben megtalálod a szerelmet, sok-sok édes bonbonreceptet, csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 Nem csak az álmaikért harcba szálló igazság harcosai számára nélkülözhetetlen ez a regény, hanem a gourmet-k, az utazni szeretők és a mély érzelmeket megélni vágyók könyvtáraiból sem hiányozhat a Marilia bonbonjai. A könyv most 20%-kal olcsóbban előrendelhető a kiadóm webshopjában:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai
A márciusi megjelenést követően azonban elérhető lesz a Líra és a Libri könyvhálózat könyvesboltjaiban, valamint a Bookline internetes könyváruház honlapján. Illetve a többi könyvemmel együtt a www.webshop.gyemantfelho.hu oldalon. Akik most leadják előrendeléseiket, lehetőségük lesz személyesen is átvenni tőlem egy könyvbemutató keretei között a dedikált példányokat. Találkozunk? 🙂 A MARILIA BONBONJAI azért egy különleges könyv, mert amellett, hogy egy csodás kis történet szerelemmel megspékelve, még tartalmazza a Marilia bonbonjai és kávézója – specialitásait is! Rendeld meg a könyvet, és egy különleges édességek receptgyűjteménnyel is gazdagodhatsz!
Itt az Almáriumomban találkozhattok majd ezekkel a csodás édességekkel, bonbonokkal is! Mind-mind kipróbált recept, ezért is tettem bele őket legújabb könyvembe! Így egy kicsit olyan, mintha sütis könyv is lenne! 🙂
Kövesd az Almáriumot, és készítsd el Te is a csodás olasz édességeket, kekszeket, desszerteket, bonbonokat! Kísérd el Mariliát Firenzébe, igyál vele egy toszkán habos kávét, kalandozz vele a napsütötte tájakon, ess szerelembe, egyél, igyál, élvezd az ízeket, éld át a csodát, valósítsd meg álmaidat! Ez az életérzés nem fog csalódást okozni, garantálom! 😉

És ne feledd… „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, hogy mit vesz ki belőle.” /az idézet a Forrest Gump című filmből származik/ Ha Te is így gondolod és kíváncsi vagy Marilia történetére, ami akár lehetne a Te történeted is, akkor olvasd el a könyvet! Ha úgy érzed, hogy Neked semmi sem sikerül az életben, vagy bátorításra van szükséged, mert elakadtál, vagy mert nem mersz lépni, akkor ez a könyv igazán Neked való! Ha imádod a toszkán tájat, rabul ejt a mediterrán életérzés, ha szeretsz utazni, akkor is azt javaslom, hogy olvasd el ezt a könyvet! Ha élsz-halsz a különleges édességekért, sütikért, bonbonokért, akkor se hagyd ki ezt a könyvet! És persze, ha hiszel a reménytelennek tűnő szerelemben, és őrült romantikára vágysz, no meg a kalandot sem veted meg, hát, akkor is csak ajánlani tudom Neked ezt a könyvet! J A regény várható megjelenése 2017.március. Akik most leadják előrendeléseiket, lehetőségük lesz a könyvbemutatón átvenni tőlem személyesen a dedikált példányokat. A könyvbemutató pontos időpontjáról később tájékoztatlak! Rendelésedet itt adhatod le:
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai

N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!