A BARISTA
2018 november 4. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Egy hazugság, ami megváltoztatja az életed…
Egy íz, egy aroma, egy illat, ami felkorbácsolja az érzékeidet…
Vincent, a fiatal portrérajzoló, egy prágai kávézóban véletlenül belebotlik egy lányba, akibe azonnal szerelmes lesz. Elindul közöttük egy beszélgetés, és kiderül, hogy a lány a kávézási szokásokról írja a szakdolgozatát. Vincent egy hirtelen ötlettől vezérelve azt hazudja, hogy az övé a kávéház…
A Karácsony előtti meghitt készülődés, a szerelemmel átitatott prágai utcák és a kávé imádata garantáltan összehozza az Olvasót és a történet szereplőit ebben a könyvben egy csésze finom kávéra!
Szeretek veled kávézni! És nem feltétlen magáért a kávé ízéért – igaz, az sem mellékes –, hanem azért a hangulatért, amit a veled való kávézás teremt meg. N. Fülöp Beáta
Kávékülönlegességek és különleges kávés édességek receptjeivel, nem csak a kávé szerelmeseinek!
Megrendelhető:
Almárium – Mesebeli csokoládé házikó
2013 december 22. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Ez egy rendkívül mutatós, mesebeli édesség!!! Imádni fogod te is és gyermeked is!
Hozzávalók:
- Jancsi és Juliska c. meséből házikó csokoládé készítő forma
- Tejcsokoládé (kb 1 kg csokoládé)
- Fehér csokoládé (tovább…)
Almárium – Karácsonyi marcipános házi csoki
2013 december 20. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Bea B-Irodalma – MIKULÁSRA VÁRVA :)
2013 december 5. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Mint a kisgyerek Karácsony előestéjén, amikor az izgalomtól áthatva kis kezét tördelve várakozik egy külön szobában arra a bizonyos csillagporos szent estére, várva, hogy megcsendüljön a varázslatos kis harang csengettyűje, ami jelzést ad arra, hogy szabad az út az oly régóta áhított ajándéka felé, amelyre oly hosszú ideje vágyott már, és amelyet nemsokára kis kezeiben érezhet, simogathat, az övének tudhat! Így vártam a találkozást vele, tele vágyakozással és várakozással a szívemben…
Részlet DOLCE – A megbocsátás ára című könyvemből
Napi szépség – Tél
2013 december 5. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Kávékrémes csokicsoda mandulaforgáccsal
2013 december 2. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Hozzávalók:
Kb 20 db legkisebb méretű szilikonos muffin forma
2 tábla jobb minőségű étcsokoládé
1 üveg kávékrém darált kávédarabokkal (készen lehet kapni)
1 csomag mandula forgács
1 kevés ribizli dzsem (vagy tetszés szerint más dzsem is lehet, narancs, kiwi, akár málna, de tapasztalat, hogy a kissé fanyar ribizli íze nagyon jól harmonizál a kávés csokoládéval!)
Elkészítés:
Vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, míg szép fényes és krémes lesz. Ezután fogj egy kisebb ecsetet, és kiskanál segítségével tégy egy kevés csokit a muffin formákba, majd az ecsettel egyenletesen kend körbe a formát úgy, hogy a csoki ne legyen túl vékony, és hogy szépen le tudd majd választani a kosárkákat róla. Ezután tedd mélyhűtőbe fél órára.
Ha megdermedt a csokoládé, óvatosan (én sebészkesztyűvel szoktam, hogy ne hagyjak ujjlenyomatot a csokoládén, beszerezhető minden nagyobb áruházban) válaszd le a szilikon kosárkákat a csokiról, és helyezd egyenként papírformákba.
Végezetül a csoki kosárkák aljára tégy egy kevés dzsemet, majd kanalazz rá kávékrémet. A tetejüket kiskanállal megformázhatod, kicsipkézheted kedvedre. Befejezésül díszítsd a tetejét mandulaforgáccsal. Mennyei karácsonyi édesség! 🙂
Keresd regényeimet – remek ötletek karácsonyra!
2018 november 7. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
‼👉📕A BARISTA a 7. regényem, amire még egy kicsit várni kell ugyan, de remélem, tetszeni fog Nektek ez a történet is!
Most kedvezményesen előrendelhető kiadónk webshopjában:
👉📕https://webshop.gyemantfelho.hu/termek/barista/
A többi könyvemet pedig megtaláljátok itt:
👉📕 https://webshop.gyemantfelho.hu/termekkategoria/n-fulop-beata/
valamint a Libri és a Líra üzleteiben.
Oldal ajánlása emailben
X