Almárium – Nápolyi Cannelloni spenótos ricottával másképpen :-)
2014 március 25. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Pirított csirkemellkockák fokhagymás sült paradicsommal A’la Kőszeg
2014 március 15. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Sajtos-tejszínes csirkemell póréhagyma ágyon – egyszerűen finomat!
2014 március 11. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Karamellás, kávé- vagy mogyorókrémes csupa csoki kosárka
2013 december 20. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Karácsonyi marcipános házi csoki
2013 december 20. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Almárium – Kávékrémes csokicsoda mandulaforgáccsal
2013 december 2. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Hozzávalók:
Kb 20 db legkisebb méretű szilikonos muffin forma
2 tábla jobb minőségű étcsokoládé
1 üveg kávékrém darált kávédarabokkal (készen lehet kapni)
1 csomag mandula forgács
1 kevés ribizli dzsem (vagy tetszés szerint más dzsem is lehet, narancs, kiwi, akár málna, de tapasztalat, hogy a kissé fanyar ribizli íze nagyon jól harmonizál a kávés csokoládéval!)
Elkészítés:
Vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, míg szép fényes és krémes lesz. Ezután fogj egy kisebb ecsetet, és kiskanál segítségével tégy egy kevés csokit a muffin formákba, majd az ecsettel egyenletesen kend körbe a formát úgy, hogy a csoki ne legyen túl vékony, és hogy szépen le tudd majd választani a kosárkákat róla. Ezután tedd mélyhűtőbe fél órára.
Ha megdermedt a csokoládé, óvatosan (én sebészkesztyűvel szoktam, hogy ne hagyjak ujjlenyomatot a csokoládén, beszerezhető minden nagyobb áruházban) válaszd le a szilikon kosárkákat a csokiról, és helyezd egyenként papírformákba.
Végezetül a csoki kosárkák aljára tégy egy kevés dzsemet, majd kanalazz rá kávékrémet. A tetejüket kiskanállal megformázhatod, kicsipkézheted kedvedre. Befejezésül díszítsd a tetejét mandulaforgáccsal. Mennyei karácsonyi édesség! 🙂
Almárium – Diós-kávés praliné házilag
2013 november 11. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Igazi karácsonyi különlegesség a desszertek között! Diós – kávés praliné
(kb. 35 db-hoz)
HOZZÁVALÓK
- 2 tk instant kávépor
- 20 dkg darált dió
- 40 dkg porcukor
- 1 ek cseresznyepálinka
- 35 felezett dióbél
KORONGOK ELKÉSZÍTÉSE
1 tk kávéport feloldunk 2 ek forró vízben. Hozzáadjuk a darált diót és a 20 dkg porcukrot, majd összedolgozzuk. A szilárd masszát cukorral beszórt felületen kb 1 cm vastagon kinyújtjuk, majd apró korongokat szaggatunk belőle. A kiszaggatott formákat sütőpapírra helyezzük, és egy éjszakán át hagyjuk száradni.
MÁZ ELKÉSZÍTÉSE A KORONGOK TETEJÉRE
1 tk kávéport feloldunk 2 ek forró vízben, majd a maradék porcukorral és a cseresznyepálinkával simára keverjük.
Ezzel a mázzal bevonjuk a pralinékat, és mindegyik tetejére 1-1 fél dióbelet helyezünk.
NAGYON FINOM KÜLÖNLEGESSÉG! (tovább…)
Almárium – Quesadillas görög módra
2014 március 27. | Szerző: Fülöp Beáta Privát
Oldal ajánlása emailben
X