Almárium – Quesadillas görög módra

2014 március 27. | Szerző:

1-CIMG9683 (tovább…)

Almárium – Pataki ínyenc tál

2014 március 4. | Szerző:

1-CIMG9372 (tovább…)

Almárium – Kávékrémes csokicsoda mandulaforgáccsal

2013 december 2. | Szerző:

Hozzávalók: 

Kb 20 db legkisebb méretű szilikonos muffin forma

2 tábla jobb minőségű étcsokoládé

1 üveg kávékrém darált kávédarabokkal (készen lehet kapni)

1 csomag mandula forgács

1 kevés ribizli dzsem (vagy tetszés szerint más dzsem is lehet, narancs, kiwi, akár málna, de tapasztalat, hogy a kissé fanyar ribizli íze nagyon jól harmonizál a kávés csokoládéval!)

 

Elkészítés:

Vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, míg szép fényes és krémes lesz. Ezután fogj egy kisebb ecsetet, és kiskanál segítségével tégy egy kevés csokit a muffin formákba, majd az ecsettel egyenletesen kend körbe a formát úgy, hogy a csoki ne legyen túl vékony, és hogy szépen le tudd majd választani a kosárkákat róla. Ezután tedd mélyhűtőbe fél órára.

Ha megdermedt a csokoládé, óvatosan (én sebészkesztyűvel szoktam, hogy ne hagyjak ujjlenyomatot a csokoládén, beszerezhető minden nagyobb áruházban) válaszd le a szilikon kosárkákat a csokiról, és helyezd egyenként papírformákba.

Végezetül a csoki kosárkák aljára tégy egy kevés dzsemet, majd kanalazz rá kávékrémet. A tetejüket kiskanállal megformázhatod, kicsipkézheted kedvedre. Befejezésül díszítsd a tetejét mandulaforgáccsal. Mennyei karácsonyi édesség! 🙂

1-IMG-20121215-00123

 

Almárium – Diós-kávés praliné házilag

2013 november 11. | Szerző:

Igazi karácsonyi különlegesség a desszertek között! Diós – kávés praliné

(kb. 35 db-hoz)

HOZZÁVALÓK

  • 2 tk instant kávépor
  • 20 dkg darált dió
  • 40 dkg porcukor
  • 1 ek cseresznyepálinka
  • 35 felezett dióbél

KORONGOK ELKÉSZÍTÉSE

1 tk kávéport feloldunk 2 ek forró vízben. Hozzáadjuk a darált diót és a 20 dkg porcukrot, majd összedolgozzuk. A szilárd masszát cukorral beszórt felületen kb 1 cm vastagon kinyújtjuk, majd apró korongokat szaggatunk belőle. A kiszaggatott formákat sütőpapírra helyezzük, és egy éjszakán át hagyjuk száradni.

MÁZ ELKÉSZÍTÉSE A KORONGOK TETEJÉRE

1 tk kávéport feloldunk 2 ek forró vízben, majd a maradék porcukorral és a cseresznyepálinkával simára keverjük.

Ezzel a mázzal bevonjuk a pralinékat, és mindegyik tetejére 1-1 fél dióbelet helyezünk.

NAGYON FINOM KÜLÖNLEGESSÉG! (tovább…)

N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!