Almárium – Héjában sült krumpli fűszeres vajjal, bacon-nel és lila hagymával – Emlékeztek még a Wendy’s-ben kapható töltött krumplira? :)

2014 november 13. | Szerző: |

1-CIMG9790Hozzávalók:

  • 2-3 szem nagyobb méretű krumpli
  • 1 lila hagyma
  • kevés bacon szalonna
  • kevés gépsonka
  • kevés vaj
  • cayanne bors
  • kevés reszelt sajt

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, majd héjában tedd a sütőbe az alsó rácsra, és 175 fokon süsd addig, amíg a villát könnyedén bele tudod szúrni.

Ha kész, hámozd le a héját, majd hosszában vágd két felé. Kis kanállal tegyél a krumplik tetejére 2-3 kupac vajat, majd szórd meg egy kis cayanne borssal, sóval. Egy külön kis serpenyőben süsd meg az apróra vágott bacont és a sonkát, majd halmozd a krumplik tetejére. Ezután karikázz rá hagymát,és reszelj rá egy kevés sajtot, Ha kihűlt, tedd mikróba, hogy a sajt kicsit ráolvadjon. Roppant egyszerű és nagyon finom! 😉 Jó étvágyat hozzá!1-CIMG9789

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!