Almárium – Húsvéti töltött tojás – Könnyű és nagyon finom!!

2014 április 18. | Szerző: |

1-IMG-20140404-01000Hozzávalók:

  • 8-10 db tojás
  • 1 db zsemle
  • kb 2 dl tej
  • friss petrezselyem
  • bors
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 3 kiskanál tejföl

A panírozáshoz és a sütéshez:

  • panírmorzsa
  • 2 db tojás
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

Főzd meg a tojásokat, majd ha kihűlt, felezd meg és szedd ki a sárgájukat egy tálba. Áztass tejbe egy zsömlét, csavard ki, majd azt is tedd a tálba. Keverd a sárgájához,  sózd meg, borsozd, hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel, kevés vegetával, és add hozzá a 3 kiskanál tejfölt. Keverd jól össze, majd töltsd meg a fél tojásokat úgy, hogy a töltelékkel egy egész tojást formáljon. Panírozd be a szokásos módon, és süsd meg forró olajban! 1-IMG-20140404-009971-IMG-20140404-009951-IMG-20140404-009981-IMG-20140404-009991-IMG-20140404-01000

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!