Almárium – Pirított csirkemellkockák fokhagymás sült paradicsommal A’la Kőszeg

2014 március 15. | Szerző: |

1-CIMG9505Egy kőszegi étteremben bukkantam erre a finom előételre, ami nagyon is laktató és roppant ízletes ínyencség! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé
  • 1 doboz koktélparadicsom
  • gyros fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • vaj
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szelet toast kenyér
  • 1 szendvicssütő

Elkészítés:

Olívaolajat és egy kevés vajat hevíts fel, majd szórd bele a 2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymát, és kicsit pirítsd meg. Ezután tedd bele a nem túl apróra vágott petrezselymet is. Ezután mehetnek bele a félbevágott paradicsomok is. Forgasd át őket többször, hogy alsó-felső részük is megroggyanjon, és a paradicsomok kis levet eresszenek. Amikor már kissé megsültek, vedd ki a paradicsomokat egy tálba.1-CIMG9499Ezután az apróra kockázott csirkemellet tedd a forró paradicsomos, petrezselymes, fokhagymás  olaj-vaj keverékbe, ha szükséges még rakhatsz bele 1 gerezd fokhagymát, illetve petrezselymet, és nagyobb lángon, mintha wokban készítenéd, pirítsd meg a húst. 1-CIMG9500Melegítsd be a szendvics sütődet, és a vedd elő a toast kenyérkéket. A szeletek mindkét oldalát halványan vajazd meg, majd egyesével helyezd a sütőbe őket. Ez lesz a sült paradicsomos pirított csirkénk körete. Amikor megsültek a kenyerek, helyezd el őket a tányéron, és locsolgasd meg a megmaradt paradicsomos húslével. A kész tálat díszítsd kedved szerint petrezselyem levéllel. Jó étvágyat kívánok hozzá!! 🙂1-CIMG95101-CIMG9506

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!