Almárium – Pataki ínyenc tál
2014 március 4. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
A Pataki tál nagyon praktikus! Főleg, ha nem akarsz sok időt tölteni a konyhában! Mert egy kis előkészítés után, csak bele kell pakolni a finomságokat, és a többit megoldja a cseréptál! 😀
Hozzávalók:
- kb 1,5 kg krumpli
- kb 80 dkg csirkemell
- kolozsvári szalonna v. bacon
- kevés sajt
- aszalt szilva
- körte, vagy körte befőtt
- 1 alma
- kb 20 szem kelbimbó
- vaj (a tál kivajazásához)
- 2 gerezd fokhagyma
- szárított sült hagyma
- kakukkfű
- só
A húspáchoz:
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál csípős mustár
- 2 evőkanál ketchup
- só
- cayanne bors
- mangó szósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag barbecue fűszerkeverék
Először is áztasd be vízbe a Pataki tálat, majd kend ki vajjal.
Pucold meg a krumplit, vágd kisebb kockákra, sózd meg, hintsd meg kakukkfűvel, szárított sült hagymával, vékonyra szeletel fokhagymával és locsold meg egy kis olívaolajjal. Keverd össze, majd az egészet töltsd a Pataki tálba.
Készítsd el a páclevet, és a kis darabokra vágott csirkemelleket forgasd bele. Ezután egyenletesen oszlasd el a krumpliágyon, és a maradék páclével locsold meg!
Miután benne van a csirke is a tálban, jöhetnek a tetejére az ínyenc dolgok: Helyezd rá szépen az alma és körte cikkeket, az aszalt szilvákat, a szeletelt fokhagymát, a kelbimbókat a kockákra vágott sajttal vegyítve, és rakd a tetejére a vékony csíkokra vágott kolozsvári szalonnát. A Pataki tálra tedd rá a tetejét, és rakd 180 fokos sütőbe. Kb egy órán át süsd. Az ízek fantasztikusan összeérnek, összepárolódnak! Jó étvágyat hozzá!! :))
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: