Almárium – Szülinapi extra piskótás csokitorta – nagyon finom :))

2014 január 30. | Szerző: |

CIMG9067Újra egy kipróbált és jól bevált saját recept 🙂

 

Hozzávalók: 

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • Fél kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db csatos kerek torta forma

Elkészítés:

A cukorral kikevert tojássárgájába keverd bele a lisztet, a kakaót, a keményre felvert tojáshabot, sütőport és csipet sót.

Vajazd ki a formát belülről, és öntsd bele a masszát. Süsd 175 fokon kb 15 percig.

Ha megsült, vedd ki a csatos tortaformából és vágd el két felé, hogy meg tudd tölteni.

Krém a töltelékhez

Hozzávalók:

  • 1 csomag csokoládé puding
  • Kb 4-5 dl tej
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • Babapiskóta
  • főzött kakaó

A krém elkészítése:

A leírtak szerint főzd meg a csoki pudingot a tejjel és cukorral. A kész pudingba, amikor már kihűlt, keverd bele a gőzön felolvasztott étcsokoládét.

Ezután a vajat keverd össze a porcukorral, és az egészet keverd bele a csokis-pudingos krémbe. Ezzel készen is van a tortakrém.

Az elvágott torta alsó részére tedd rá a csokis krém valamivel kevesebb, mint a felét. A babapiskótákat éppen hogy csak mártsd bele a főzött kakaóba, majd sorba helyezd rá a krémre. Ezután a krém másik felét egyenletesen oszlasd el a piskótákon, ügyelj arra, hogy a krémből hagyj annyit, hogy a tortát kívülről is be tudd vele vonni. Helyezd rá a tortalap felső felét, és a maradék csokis krémmel vond be az egész tortát.

Talán bonyolultnak tűnik, de nem az!! Viszont nagyon finom! 🙂

Ezután már csak dekorálnod kell a tortát! Ehhez szükséged lesz a következőkre:

  • 2 doboz tejszínhab
  • 2 csomag habfixáló
  • csokireszelék vagy csokiforgácsCIMG9073CIMG9072

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!