Marilia Florentinje
2017 február 1. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |

Most egy isteni édes-mézes finomság receptjét osztom meg Veletek, ami szintén megtalálható legújabb regényem, a Marilia bonbonjai című könyvem édesség-mellékletében. Ez annyira finom volt, hogy a család pillanatok alatt eltüntette volna, ha nem zártam volna el előlük, mivel Karácsonyra készítettem… 🙂 De lássuk csak, mik kellenek hozzá:
Hozzávalók kb 40 darabhoz:
- 50 ml tejszín
- 100 g kristálycukor
- 80 g méz
- 50 g vaj
- 20 ml glükóz szirup (patikában beszerezhető)
- 30 g kandírozott koktélcseresznye
- 25 g kandírozott narancs
- 25 g kandírozott citrom
- 250 g szeletelt mandula
- 200 g darált mandula
- sütőpapír, ecset
- 100 g fehér csokoládé
- 100 g tejcsokoládé
…és íme a könyvecske, amelyben ezt a receptet is megtalálod még sok-sok kipróbált finom édesség recept mellett! (és hadd mondjam el, hogy ez a könyv, egy valódi 4:1-ben instant könyv, mégpedig azért, mert a receptek mellett megtalálod benne a szerelmet, a csodálatos útleírást és egy komplett motivációs tréninget is. Hát kell ennél több? 🙂 )
Nézzük csak, hogyan kell ezt az isteni finomságot elkészíteni: A tejszínt, a mézet, a cukrot, a vajat és a glükózszirupot egy lábasban forrald fel, ezt követően kb. 2 percig főzd lassú tűzön úgy, hogy közben folyamatosan kevergeted. Vágd össze a koktélcseresznyéket, és a kandírozott citrommal, naranccsal és mandula forgáccsal, valamint 4-5 evőkanál darált mandulával együtt keverd a tejszínes-cukros keverékhez. Ezek után vedd le a tűzről, és hagyd lehűlni. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Tégy sütőpapírt a tepsibe, és a kissé meleg masszából kanalazz rá kisebb halmokat, egymástól kellő távolságra. Egy kicsit lapítsd ki őket nedves kanállal, és a szélüket is formáld egyenletesre, hogy szép tallérformájuk legyen. Tedd a sütő középső rácsára, és süsd kb. 5 percig. Egy kicsit megnőnek, kilapulnak. Vedd ki a sütőből, és várd meg, hogy kihűljenek a tallérok. Csak akkor tudod felvenni a sütőpapírról őket, ha teljesen kihűltek. A kétféle csokoládét (fehér és tej) olvaszd fel gőz fölött külön-külön. A kihűlt Florentinek alját az egyik felén kend be fehér csokoládéval, a másik felét tejcsokoládéval. Használj egy egyszerű ecsetet. Díszítsd úgy, hogy egy villával hullámmintát rajzolsz a még meleg fehér csokis térfélből a tejcsokis felébe. Hagyd, hogy megdermedjen szépen a csokoládé az aljukon, aztán zárd őket légmentesen egy díszdobozba. Mennyei csemege!
Valahogy így fest, ha kész! 🙂 Ugye milyen ínycsiklandozó? Ha sikerült felkeltenem érdeklődésedet regényem, és a finom desszert-bonbon-édesség receptek iránt, annak nagyon örülök! A MARILIA BONBONJAI azért is egy különleges könyv, mert amellett, hogy egy csodás kis történet szerelemmel megspékelve, még tartalmazza a Marilia bonbonjai és kávézója – specialitásait is! Rendeld meg a könyvet, és egy különleges édességek receptgyűjteménnyel is gazdagodhatsz! 🙂
N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: