Almárium – Égetett tészta pudinggal és tejszínhabbal
2016 november 26. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy 1,5 dl olaj
- 5-6 tojás
- 1,5 dl víz
Töltelékhez:
- 1 csomag fehér csokis puding (vagy bármilyen más ízű)
- Tejszínhab
Elkészítés:
- Egy edényben forralj fel vizet a zsiradékkal, majd szórd bele a lisztet. Addig keverd, amíg elválik az edény faláról. Kissé hűtsd ki és egyenként keverd bele a tojásokat.
- A masszát töltsd bele nyomózsákba. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomj ki belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süsd. Ezután csökkentsd le a hőmérsékletet 160 fokra, és további 20 percig csak szárítsd.
- Készítsd el pudingot a szokásos szerint. Óvatosan vágd félbe a fánkokat, majd tölts mindegyik alsó részébe egy kanál pudingot. Ha kicsit megdermedt, kanalazz rá egy kevés tejszínhabot is. Ezután tedd rá a fánkocska kalapját. És már készen is van a mini képviselőfánk. Isteni finom! 🙂 Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: