Elkészítés:
Keverd össze a darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban. Olvaszd meg a kockára vágott vajat egy lábasban, s mikor már majdnem folyékonyra olvadt, add hozzá a cukrot és a tejet. Egy kicsit tovább melegítsd együtt. Ezt a cukros-tejes olvasztott vajat öntsd rá a darált kekszre, majd a rumot is öntsd rá. Az egészet jól gyúrd össze, úgy hogy ne tapadjon a tálhoz.
Kb. egy 28×25 ös tepsiformát folpakkal bélelj ki, ebbe simítsd bele a masszát úgy, hogy sima legyen a teteje. Tedd be a hűtőbe.
A csokoládémázat vízpára felett olvaszd meg, majd mikor már szépen megolvadt add hozzá az olajat és keverd össze. Vedd ki a sütit a hűtőből, majd a tetején egyenletesen oszlasd el a mázat. Tedd vissza a hűtőbe, és kb. egy-másfél órát hagyd állni. A tetejét szórd meg csokoládé darával, és már kész is!
Éles késsel szeleteld sport csoki formákra! 🙂 Egyszerű kis recept, gyors és finom! Jó étvágyat hozzá!