Almárium – Héjában sült krumpli fűszeres vajjal, bacon-nel és lila hagymával – Emlékeztek még a Wendy’s-ben kapható töltött krumplira? :)
2014 november 13. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
- 2-3 szem nagyobb méretű krumpli
- 1 lila hagyma
- kevés bacon szalonna
- kevés gépsonka
- kevés vaj
- cayanne bors
- kevés reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, majd héjában tedd a sütőbe az alsó rácsra, és 175 fokon süsd addig, amíg a villát könnyedén bele tudod szúrni.
Ha kész, hámozd le a héját, majd hosszában vágd két felé. Kis kanállal tegyél a krumplik tetejére 2-3 kupac vajat, majd szórd meg egy kis cayanne borssal, sóval. Egy külön kis serpenyőben süsd meg az apróra vágott bacont és a sonkát, majd halmozd a krumplik tetejére. Ezután karikázz rá hagymát,és reszelj rá egy kevés sajtot, Ha kihűlt, tedd mikróba, hogy a sajt kicsit ráolvadjon. Roppant egyszerű és nagyon finom! 😉 Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: