Almárium – Mákos-diós kelt csiga (a legegyszerűbb és nagyon finom kelt tészta kezdőknek is)

Kelt tészta hozzávalók:

Töltelék hozzávalók:

Elkészítés:

Tedd egy tálba a langyos tejet és az élesztőt kevés cukorral. 2-3 percig pihentesd. Keverd ki a tojások sárgáját a cukorral, majd tedd bele a sót és az olajat. Keverd össze az élesztős tejjel, és annyi lisztet adj hozzá, hogy se nagyon lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Alaposan dolgozd ki, és helyezd meleg helyre 1-1 -1/2 órára, hogy megkeljen.

Készítsd el a dió tölteléket. Tedd egy tálba a darált diót, porcukrot, reszelt citrom héjat, fűszereket, és dolgozd össze kevés forró tejjel, hogy összeálljon. Ugyanígy járj el a máktöltelék készítésénél is. 🙂

Amikor a tészta szépen megkelt, oszd el legalább 6 felé, és egyenként nyújtsd ki kb 10 cm széles és kb 30 cm hosszú csíkokra. Hosszában oszlass el diós tölteléket, majd hajtsd rá az egyik szélét.

Helyezd egy kivajazott sütőlapra, és rögtön a közepén kezdj el formálni belőle csiga formát.

A maradék 5 tésztával ugyanígy járj el. Diós-mákos-diós-mákos-diós-mákos. Egymás után felváltva növeld a csigádat! 🙂 Nem bonyolult!! Még ha úgy is hangzik, egyszerű!!

Ha kész a csiga, tojás sárgájával kend meg a tetejét, és tedd a sütőbe. 175 fokon süsd kb 15 percig.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »