Almárium – Lekváros bukta (Egyszerű kelt tészta kezdőknek is)
2014 október 21. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Kelt tészta hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 3 kanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 tojás sárgája
- 2-3 dl langyos tej
- 1 dl olaj
- liszt amennyi szükséges
- Házi csokis-vörösboros szilvalekvár
Elkészítés:
Tedd egy tálba a langyos tejet és az élesztőt kevés cukorral. 2-3 percig pihentesd. Keverd ki a tojások sárgáját a cukorral, majd tedd bele a sót és az olajat. Keverd össze az élesztős tejjel, és annyi lisztet adj hozzá, hogy se nagyon lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Alaposan dolgozd ki, és helyezd meleg helyre 1-1 -1/2 órára, hogy megkeljen.
Ha megkelt a tészta, nyújtsd ki és vágd négyzetekre. Helyezz rá lekvárt, majd hajtsd rá a tésztát. A bukták tetejét kend meg tojássárgájával. 175 fokon süsd kb 15 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: