Almárium – Grízes tészta (tészta-nokedlivel) házi baracklekvárral!
2014 április 29. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Még mindig a varázslatos felfedezésemmel kísérletezem: a tészta-nokedlivel 🙂 Ezzel ha lehet, még finomabb, mint a sima tésztával!
- 1 csomag tészta-nokedli
- kevés só
- 5-6 evőkanál búzadara
- Kevés olaj
- Házi baracklekvár
- Porcukor
Elkészítés:
Ez az édesség amilyen finom, olyan egyszerű az elkészítése!
Főzd meg a tésztát a szokásos módon, majd öblítsd és csöpögtesd le.
Kevés olajon pirítsd meg a búzadarát, és amikor már kissé piros, öntsd fel 1-1 és 1/2 dl vízzel, és hagyd, hogy felszívja a búzadara. Ezután keverd össze jól a tésztával. Szedd tányérokra, tégy rá finom házi baracklekvárt, és hintsd meg egy kis porcukorral! A hatás nem marad el! 🙂 Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: