Almárium – Toszkán csirkecomb filé
2014 április 18. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
- 1 kg csirke comb filé
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 üveg szeletelt csiperke gomba (vagy friss gomba)
- 1 dl tejszín
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- bors
- oregánó
- kevés fokhagyma
- 6-8 szem koktél paradicsom
Elkészítés:
Olajozz ki egy tepsit. Sózd és borsozd be a csirke comb filéket, és helyezd sorban a tepsibe. Mindegyiket egyenként tekerd körbe egy-egy szelet bacon-nel.
Olajon futtasd meg az egészen apróra zúzott fokhagymát, majd tedd rá a gombát, és pirítsd meg. Ha megpirult önts rá 2 dl vizet, a tejszínt, a paradicsompürét, kevés oregánót és forrald fel. Végül add hozzá a cikkekre vágott koktélparadicsomot.Az egészet öntsd rá a csirke combokra, és oszlasd el egyenletesen.
A tepsit fóliázd le, és 175 fokon süsd, míg a hús puha nem lesz. Ezután távolítsd el a fóliát és süsd ropogósra. Párolt rizzsel és zöldségekkel tálald! Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: