Almárium – Toszkán csirkecomb filé

2014 április 18. | Szerző: |

1-CIMG0194Hozzávalók:

  • 1 kg csirke comb filé
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 1 üveg szeletelt csiperke gomba (vagy friss gomba)
  • 1 dl tejszín
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • bors
  • oregánó
  • kevés fokhagyma
  • 6-8 szem koktél paradicsom

Elkészítés:

Olajozz ki egy tepsit. Sózd és borsozd be a csirke comb filéket, és helyezd sorban a tepsibe. Mindegyiket egyenként tekerd körbe egy-egy szelet bacon-nel.1-CIMG0187

Olajon futtasd meg az egészen apróra zúzott fokhagymát, majd tedd rá a gombát, és pirítsd meg. Ha megpirult önts rá 2 dl vizet, a tejszínt, a paradicsompürét, kevés oregánót és forrald fel. Végül add hozzá a cikkekre vágott koktélparadicsomot.1-CIMG0188Az egészet öntsd rá a csirke combokra, és oszlasd el egyenletesen. 1-CIMG0192A tepsit fóliázd le, és 175 fokon süsd, míg a hús puha nem lesz. Ezután távolítsd el a fóliát és süsd ropogósra. Párolt rizzsel és zöldségekkel tálald! Jó étvágyat! 🙂1-CIMG0194

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!