Almárium – Kelt túrós lepény cseresznyével
2014 április 18. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
- 3 dkg élesztő
- 1 kis kanál só
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 tojás sárgája
- liszt, amennyi szükséges
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- 2 tojás fehérje felvert habja
- kb. 15 dkg cukor
- magozott cseresznye v. meggy
Elkészítés:
Egy műanyag edénybe öntsd bele a langyos tejet, a cukrot és az élesztőt. Pihentesd 2-3 percig, majd öntsd bele az olajat, a tojás sárgáját, és a sót. Keverd össze, majd lassan adagold hozzá a lisztet, annyit amennyit felvesz, és már nem ragad hozzá a kezedhez. Tedd meleg helyre, és keleszd 40-50 percig!
Készítsd el a tölteléket. Törd össze a túrót, keverd hozzá a citrom reszelt héját, a csomag vaníliás cukrot, a 2 tojás sárgáját és a cukrot. Verd fel habbá a két tojás fehérjét, és azt is keverd bele.
Miután megkelt a tészta, nyújtsd ki kb 1,5 cm vastagságúra, majd helyezd egy kivajazott tepsibe. A túrós tölteléket egyenletesen oszlasd el rajta, és szórd meg cseresznyével. Tedd sütőbe és 175 fokon süsd kb 15 percig! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: