Almárium – Kelt túrós lepény cseresznyével

2014 április 18. | Szerző: |

1-CIMG0197Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 1 kis kanál só
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • liszt, amennyi szükséges

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje felvert habja
  • kb. 15 dkg cukor
  • magozott cseresznye v. meggy

Elkészítés:

Egy műanyag edénybe öntsd bele a langyos tejet, a cukrot és az élesztőt. Pihentesd 2-3 percig, majd öntsd bele az olajat, a tojás sárgáját, és a sót. Keverd össze, majd lassan adagold hozzá a lisztet, annyit amennyit felvesz, és már nem ragad hozzá a kezedhez. Tedd meleg helyre, és keleszd 40-50 percig!

Készítsd el a tölteléket. Törd össze a túrót, keverd hozzá a citrom reszelt héját, a csomag vaníliás cukrot, a 2 tojás sárgáját és a cukrot. Verd fel habbá a két tojás fehérjét, és azt is keverd bele.

Miután megkelt a tészta, nyújtsd ki kb 1,5 cm vastagságúra, majd helyezd egy kivajazott tepsibe. A túrós tölteléket egyenletesen oszlasd el rajta, és szórd meg cseresznyével. Tedd sütőbe és 175 fokon süsd kb 15 percig! 🙂1-CIMG0198

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!