Almárium – A világ legfinomabb zserbója!!!

Hozzávalók:

A töltelékhez:

Elkészítés:

Végy egy nagy tálat és tedd bele a tészta hozzávalóit, majd jól dolgozd össze. Ha a tészta összeállt, oszd 4 felé, és pihentesd fél órán keresztül.Állítsd össze a tölteléket: a darált diót keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, és tedd a kezed ügyébe a házi lekvárokat! A finom zserbó titka az, hogy nem sajnáljuk belőle a tölteléket, és ha lehet, házi lekvárt használunk! 🙂Nyújtsd ki az első tészta kupacot, és helyezd a tepsibe. Az alsó réteget kend be szilvalekvárral:Majd szórd meg egyenletesen darált dióval:Végül pedig locsolgasd meg rumaromával:Jöhet a következő réteg. Nyújtsd ki a második tészta kupacot, és helyezd a tepsibe. Most vedd elő a baracklekvárt, és kend be vele a tészta felületét:Jöhet rá a dió! 🙂…és a rumaroma.A harmadik tésztakupacot is nyújtsd ki, és ugyanígy járj el vele. Választhatsz, hogy szilva- vagy baracklekvárt töltesz közé, mi a barackot választottuk harmadiknak is! Ezután fedd be a 4. kinyújtott tésztával:Tedd a sütőbe és süsd 175  fokon kb. 20 percig. Ha megsült, kend be a tetejét olvasztott csokoládéval:Ha kihűlt, szeleteld fel! Nem fogsz csalódni! Nekem kedvencem, és így csak az Édesanyám tudja elkészíteni! 🙂 De most már ti is! 😉

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »