Almárium – A világ legfinomabb zserbója!!!
2014 április 18. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 6 dkg cukor
- 2 dkg élesztő 3 evőkanál tejfölben elmorzsolva
- 1 kiskanál sütőpor
- pici só
- 2 tojás sárgája
- 1 tábla csokoládé
A töltelékhez:
- 35 dkg darált dió
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- rumaroma
- Szilva- és baracklekvár, lehetőleg házi!!
Elkészítés:
Végy egy nagy tálat és tedd bele a tészta hozzávalóit, majd jól dolgozd össze. Ha a tészta összeállt, oszd 4 felé, és pihentesd fél órán keresztül.Állítsd össze a tölteléket: a darált diót keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, és tedd a kezed ügyébe a házi lekvárokat! A finom zserbó titka az, hogy nem sajnáljuk belőle a tölteléket, és ha lehet, házi lekvárt használunk! 🙂
Nyújtsd ki az első tészta kupacot, és helyezd a tepsibe. Az alsó réteget kend be szilvalekvárral:
Majd szórd meg egyenletesen darált dióval:
Végül pedig locsolgasd meg rumaromával:
Jöhet a következő réteg. Nyújtsd ki a második tészta kupacot, és helyezd a tepsibe. Most vedd elő a baracklekvárt, és kend be vele a tészta felületét:
Jöhet rá a dió! 🙂
…és a rumaroma.
A harmadik tésztakupacot is nyújtsd ki, és ugyanígy járj el vele. Választhatsz, hogy szilva- vagy baracklekvárt töltesz közé, mi a barackot választottuk harmadiknak is! Ezután fedd be a 4. kinyújtott tésztával:
Tedd a sütőbe és süsd 175 fokon kb. 20 percig. Ha megsült, kend be a tetejét olvasztott csokoládéval:
Ha kihűlt, szeleteld fel! Nem fogsz csalódni! Nekem kedvencem, és így csak az Édesanyám tudja elkészíteni! 🙂 De most már ti is! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Habár húsvét után vagyunk, de azért kivánok nagyon szép hetet !!
Kedves Tibor! Örülök, biztosan az is nagyon finom lett! Boldog Húsvéti ünnepeket!
Kedves Éva! Anyummal mi csokimázzal készítettük eddig a tetejét, de most finom, jó minőségű csokoládét olvasztottunk rá gőz fölött. Így van, több ízlés, többféle finomság! 🙂 Boldog Húsvéti ünnepeket!
Kedves Marika! Biztosan finom lesz! :)Boldog Húsvéti ünnepeket!
Így is nagyon fini lehet, az én “tinilány kedvesem is csinált ilyet, de “csak 1 “rétegűt. az is nagyon finom lett!!!
Biztosan nagyon finom….de amelyik zsírral készül még finomabb, és a tetejére sem akármiket tartalmazó csokit olvasztunk, hanem cukormázat készítünk! Bár ez az én izlésem, s mint tudjuk izlések és pofonok…
Nagyon szépen köszönöm, biztosan finom lehet. Megsütöm a jövő héten.