Almárium – A világ legfinomabb zserbója!!!

2014 április 18. | Szerző: |

1-CIMG0243Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő 3 evőkanál tejfölben elmorzsolva
  • 1 kiskanál sütőpor
  • pici só
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tábla csokoládé

A töltelékhez:

  • 35 dkg darált dió
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • Szilva- és baracklekvár, lehetőleg házi!!

Elkészítés:

Végy egy nagy tálat és tedd bele a tészta hozzávalóit, majd jól dolgozd össze. Ha a tészta összeállt, oszd 4 felé, és pihentesd fél órán keresztül.1-CIMG0216Állítsd össze a tölteléket: a darált diót keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, és tedd a kezed ügyébe a házi lekvárokat! A finom zserbó titka az, hogy nem sajnáljuk belőle a tölteléket, és ha lehet, házi lekvárt használunk! 🙂1-CIMG0217Nyújtsd ki az első tészta kupacot, és helyezd a tepsibe. Az alsó réteget kend be szilvalekvárral:1-CIMG0219Majd szórd meg egyenletesen darált dióval:1-CIMG0220Végül pedig locsolgasd meg rumaromával:1-CIMG0225Jöhet a következő réteg. Nyújtsd ki a második tészta kupacot, és helyezd a tepsibe. Most vedd elő a baracklekvárt, és kend be vele a tészta felületét:1-CIMG0226Jöhet rá a dió! 🙂1-CIMG0227…és a rumaroma.1-CIMG0228A harmadik tésztakupacot is nyújtsd ki, és ugyanígy járj el vele. Választhatsz, hogy szilva- vagy baracklekvárt töltesz közé, mi a barackot választottuk harmadiknak is! Ezután fedd be a 4. kinyújtott tésztával:1-CIMG0233Tedd a sütőbe és süsd 175  fokon kb. 20 percig. Ha megsült, kend be a tetejét olvasztott csokoládéval:1-CIMG0234Ha kihűlt, szeleteld fel! Nem fogsz csalódni! Nekem kedvencem, és így csak az Édesanyám tudja elkészíteni! 🙂 De most már ti is! 😉1-CIMG0245

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Katona Marika says: (előzmény @Katona Marika)

    Habár húsvét után vagyunk, de azért kivánok nagyon szép hetet !!

  2. Fülöp Beáta Privát says: (előzmény @Tibor Csákvári)

    Kedves Tibor! Örülök, biztosan az is nagyon finom lett! Boldog Húsvéti ünnepeket!

  3. Fülöp Beáta Privát says: (előzmény @Katona Marika)

    Kedves Éva! Anyummal mi csokimázzal készítettük eddig a tetejét, de most finom, jó minőségű csokoládét olvasztottunk rá gőz fölött. Így van, több ízlés, többféle finomság! 🙂 Boldog Húsvéti ünnepeket!

  4. Fülöp Beáta Privát says: (előzmény @Katona Marika)

    Kedves Marika! Biztosan finom lesz! :)Boldog Húsvéti ünnepeket!

  5. Tibor Csákvári says:

    Így is nagyon fini lehet, az én “tinilány kedvesem is csinált ilyet, de “csak 1 “rétegűt. az is nagyon finom lett!!!

  6. Éva Deutsch says:

    Biztosan nagyon finom….de amelyik zsírral készül még finomabb, és a tetejére sem akármiket tartalmazó csokit olvasztunk, hanem cukormázat készítünk! Bár ez az én izlésem, s mint tudjuk izlések és pofonok…

  7. Katona Marika says:

    Nagyon szépen köszönöm, biztosan finom lehet. Megsütöm a jövő héten.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!