Almárium – Máglyarakás
2014 március 31. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
- 1 kg alma
- 8 kifli
- 3 tojás
- 1/2 l tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 1/2 dl rum
- 4-5 kanál barackíz
Elkészítés:
Szeleteld fel a kifliket karikákra. Keverd össze a tojások sárgáját a cukorral, öntsd rá a tejet, keverd össze, majd áztasd bele a felszeletelt kifliket. Vajazd ki a tepsit, vagy a tűzálló tálat, és tégy egy sort a tejbe áztatott kiflikből.
Reszeld le az almákat és keverd össze a darált dióval és a rummal, majd a keveréket tedd a kifli sorra. Erre tégy baracklekvárt, majd újra egy sor tejbe áztatott kiflikarikát.
A kiflikarikákkal beborított tál tetején oszlass el egy kevés kis kockára vágott vajat, majd tedd be a sütőbe és süsd 175 fokon kb 10-15 percig. Ha kész, verd fel a tojásfehérjéket a porcukorral, és helyezd a sütire, majd rakd vissza a sütőbe, de már csak 150 fokra, és hagyd bent kb 10 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: