Almárium – őzgerinces csokis süti
2014 március 28. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
A vaníliás tésztához:
- 2 db tojás
- Fél csomag Vaníliapuding
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- Áfonya (de lehet megy is )
A csokoládés tésztához:
- 2 db tojás
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- Mandula apróra vágva
A mázhoz:
- 1 tábla csokoládé
- Mandula apróra vágva
Elkészítés:
Készítsd el a vanliás tésztát: olvaszd meg a vajat és keverd bele a vaníliás pudingot. Verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a vajas keveréket, áfonyát, lisztet és a sütőport.
Most készítsd el a csokis tésztát: olvaszd meg a vajat és keverd bele a kakaóport. A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a vajas keveréket, mandulát, lisztet és a sütőport.
Vajazd és lisztezd ki az őzgerinc formát, majd először öntsd bele a vaníliás tésztát, arra pedig a csokis tésztát. Sütőben 175 fokon süsd kb 30-40 percig. Miután megsült és kicsit kihűlt, fordítsd ki a formából, és öntsd le olvasztott csokival. A tetejét dekoráld mandula darabkákkal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: