Almárium – Quesadillas görög módra

Ez a finom, ízletes étel a mexikói és a görög konyha keresztezéséből született. A  quesadillast, másképpen mexikói pizzának is nevezik. Görögös voltát pedig a gyros-csirke, a feta sajt és a vegyes zöldséges töltelék adja! NAGYON EGYSZERŰ ELKÉSZÍTENI, ÉS ISTENI FINOM!!! 🙂

Hozzávalók:

Elkészítés:

Szeleteld vékony szeletekre a csirkemellet, mindkét oldalát fűszerezd be gyros keverékkel, majd egy kevés olívaolajon grillezd meg a szeleteket.Ha kész, aprítsd darabokra. (az ízhatás így finomabb, mintha előbb darabolnád, és utána sütnéd)

 

A tepsi alját kissé olajozd meg. Helyezz rá 2 db tortillát (nekem annyi fért rá) és szórd meg reszelt trappista sajttal.  Erre tedd a szeletelt hagymát, majd a csirkehúst. Erre jön a kockára vágott feta sajt és a vegyes saláta keverék, a paradicsom, az uborka és az olíva bogyó. A végén újra szórd meg reszelt trappistával, majd fedd le egy másik tortilla lappal. Halványan olíva olajozd be a tetejét, és tedd a sütőbe 180 fokra. Süsd addig, amíg a sajtok összeolvadnak benne, illetve kissé megpirul a tortilla teteje. 

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!! 🙂

 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »