Almárium – Quesadillas görög módra
2014 március 27. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Ez a finom, ízletes étel a mexikói és a görög konyha keresztezéséből született. A quesadillast, másképpen mexikói pizzának is nevezik. Görögös voltát pedig a gyros-csirke, a feta sajt és a vegyes zöldséges töltelék adja! NAGYON EGYSZERŰ ELKÉSZÍTENI, ÉS ISTENI FINOM!!! 🙂
Hozzávalók:
- 1 csomag tortilla lap ( 8 db van benne, ez 4 db quesadillas elkészítéséhez elegendő)
- 1 db csirkemell filé
- 1 csomag vegyes saláta keverék
- 3-4 szem paradicsom
- kb 20 szem olívabogyó
- Kevés kígyóuborka
- 1 fej lila hagyma
- 1 csomag feta sajt (krém fehér sajt)
- Reszelt trappista sajt
- kevés olívaolaj
- gyros fűszerkeverék
Elkészítés:
Szeleteld vékony szeletekre a csirkemellet, mindkét oldalát fűszerezd be gyros keverékkel, majd egy kevés olívaolajon grillezd meg a szeleteket.Ha kész, aprítsd darabokra. (az ízhatás így finomabb, mintha előbb darabolnád, és utána sütnéd)
A tepsi alját kissé olajozd meg. Helyezz rá 2 db tortillát (nekem annyi fért rá) és szórd meg reszelt trappista sajttal. Erre tedd a szeletelt hagymát, majd a csirkehúst. Erre jön a kockára vágott feta sajt és a vegyes saláta keverék, a paradicsom, az uborka és az olíva bogyó. A végén újra szórd meg reszelt trappistával, majd fedd le egy másik tortilla lappal. Halványan olíva olajozd be a tetejét, és tedd a sütőbe 180 fokra. Süsd addig, amíg a sajtok összeolvadnak benne, illetve kissé megpirul a tortilla teteje.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: