Almárium – Babapiskótás Kókuszos süti
2014 március 27. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor 10 dkg liszt
- a evőkanál kakaópor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
- Szükség lesz még kb 20 db babapiskótára is és
- Kevés főzött kávéra
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília puding
- 10 dkg cukor
- 20 dkg ráma
- 15 dkg porcukor
- 6 tojássárgája
Elkészítés:
A tészta elkészítése nagyon egyszerű! A 6 tojásfehérjét verd fel a 25 dkg porcukorral szép keményre! Keverd bele a hozzávalókat, majd öntsd az egészet egy kivajazott tepsibe. Süsd sütőben 175 fokon kb 12 percig.
Most készítsd el a krémet: A 6 tojássárgáját, a 10 dkg cukrot és a 2 csomag vanília pudingot keverd össze egy kevés tejjel. 6 dl tejet forralj fel, miután felforrt, a pudingporos keveréket öntsd bele, forrjon egyet. Vedd le a tűzről, hagyd hűlni kicsit.
Keverd ki egy másik tálban a 20 dkg rámát és a 15 dkg porcukrot, majd az egészet keverd össze a pudingos krémmel.
A kókuszos süti lapra rakd rá a krém felét, és oszlasd el rajta egyenletesen, majd helyezd rá szép sorban a kávéban éppen csak megforgatott babapiskótákat.
Ezután rakd rá a krém másik felét és simítsd el szépen, hogy egyenletes legyen, majd szórd meg a tetejét csokiforgáccsal! Egyszerű és finom sütemény! 🙂

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

Köszönöm! Igen, az! Ki kell próbálni! 🙂
Nagyon jól néz ki!Az íze is fantasztikus lehet!