Almárium – Pirított csirkemellkockák fokhagymás sült paradicsommal A’la Kőszeg
2014 március 15. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Egy kőszegi étteremben bukkantam erre a finom előételre, ami nagyon is laktató és roppant ízletes ínyencség! 🙂
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- 1 doboz koktélparadicsom
- só
- gyros fűszerkeverék
- olívaolaj
- vaj
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 8-10 szelet toast kenyér
- 1 szendvicssütő
Elkészítés:
Olívaolajat és egy kevés vajat hevíts fel, majd szórd bele a 2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymát, és kicsit pirítsd meg. Ezután tedd bele a nem túl apróra vágott petrezselymet is. Ezután mehetnek bele a félbevágott paradicsomok is. Forgasd át őket többször, hogy alsó-felső részük is megroggyanjon, és a paradicsomok kis levet eresszenek. Amikor már kissé megsültek, vedd ki a paradicsomokat egy tálba.Ezután az apróra kockázott csirkemellet tedd a forró paradicsomos, petrezselymes, fokhagymás olaj-vaj keverékbe, ha szükséges még rakhatsz bele 1 gerezd fokhagymát, illetve petrezselymet, és nagyobb lángon, mintha wokban készítenéd, pirítsd meg a húst. Melegítsd be a szendvics sütődet, és a vedd elő a toast kenyérkéket. A szeletek mindkét oldalát halványan vajazd meg, majd egyesével helyezd a sütőbe őket. Ez lesz a sült paradicsomos pirított csirkénk körete. Amikor megsültek a kenyerek, helyezd el őket a tányéron, és locsolgasd meg a megmaradt paradicsomos húslével. A kész tálat díszítsd kedved szerint petrezselyem levéllel. Jó étvágyat kívánok hozzá!! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: