Almárium – Sajtos-tejszínes csirkemell póréhagyma ágyon – egyszerűen finomat!

2014 március 11. | Szerző: |

1-CIMG9489Hozzávalók:

  • 6-8 szelet csirkemellfilé
  • 2 póréhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
  • liszt
  • rizs
  • kurkuma
  • petrezselyem
  • koktélparadicsom
  • metélőhagyma

Elkészítés:

Szeleteld fel vékony szeletekre a csirkemellet, majd sózd meg és borsozd meg. Lisztben forgasd meg, és kevés olajon süsd meg kicsit mindkét oldalát.1-CIMG9483

A megmaradt olajon pirítsd meg a vékony szeletekre vágott póréhagymát.1-CIMG9484

Végy egy tűzálló tálat vagy tepsit, tedd az aljára a sült hagymát, és helyezd rá a hússzeleteket. Öntsd nyakon az egészet szerecsendióval elkevert főzőtejszínnel, majd szórd meg az egészet egyenletesen reszelt sajttal. 1-CIMG9485

Fedd le a sütő tálat alufóliával, és közepes hőfokon süsd 35-40 percig. Főzd mg a rizst hagyományos módon, de a vízbe tégy egy kis kurkumát és egy kis metélőhagymát, hogy szép színes legyen! Én most koktélparadicsommal és petrezselyemzölddel díszítettem. Jó étvágyat hozzá!! 🙂1-CIMG9488

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!