Almárium – Sajtos-tejszínes csirkemell póréhagyma ágyon – egyszerűen finomat!
2014 március 11. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
- 6-8 szelet csirkemellfilé
- 2 póréhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
- liszt
- rizs
- kurkuma
- petrezselyem
- koktélparadicsom
- metélőhagyma
Elkészítés:
Szeleteld fel vékony szeletekre a csirkemellet, majd sózd meg és borsozd meg. Lisztben forgasd meg, és kevés olajon süsd meg kicsit mindkét oldalát.
A megmaradt olajon pirítsd meg a vékony szeletekre vágott póréhagymát.
Végy egy tűzálló tálat vagy tepsit, tedd az aljára a sült hagymát, és helyezd rá a hússzeleteket. Öntsd nyakon az egészet szerecsendióval elkevert főzőtejszínnel, majd szórd meg az egészet egyenletesen reszelt sajttal.
Fedd le a sütő tálat alufóliával, és közepes hőfokon süsd 35-40 percig. Főzd mg a rizst hagyományos módon, de a vízbe tégy egy kis kurkumát és egy kis metélőhagymát, hogy szép színes legyen! Én most koktélparadicsommal és petrezselyemzölddel díszítettem. Jó étvágyat hozzá!! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: