Almárium – Hűtőben kelesztett lángos

2014 március 7. | Szerző: |

1-CIMG9453Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 2 pohár kefir
  • 2 evőkanál só
  • 3 dl tej
  • kb 1/2 dl olaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • ill. olaj a sütéshez

Elkészítés:

NAGYON EGYSZERŰ 🙂

Végy egy nagyobb tálat, és tedd bele a hozzávalókat, morzsold bele az élesztőt, majd jól dolgozd össze!

FONTOS!! Tedd egy éjszakára hűtőbe!

Másnap forró olajban annyit süss ki belőle, amennyit szeretnél elfogyasztani, a maradék tésztát pedig nyugodtan visszateheted a hűtőbe, hogy aztán másnap is friss, meleg, ropogós lángost ehess!! 🙂

A lángos tészta 2-3 napig eláll a hűtőszekrényben!!!

Jó étvágyat! 🙂1-CIMG94521-CIMG94541-CIMG9455

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fülöp Beáta Privát says:

    Köszönöm szépen, és nagyon örülök, ha ízlett! 🙂

  2. Bíró Aranka says:

    Igen, finom de a mennyiség nekem is sok.

  3. István Tóth says:

    Összekeveri a tojást és szét tudja szedni két felé. Szép napot!

  4. vitamin51 says:

    Kedves Beáta, annyira guszta ez a lángos, szeretném elkészíteni de nagyon, csupán egyetlen gondom van vele. A fele mennyiség is elég lenne, mert csak kettecskén vagyunk, és egyetlen lángosnál többet nem tudnánk megenni naponta. Az adagot szuperül meg lehet felezni, kivéve a tojás, azt nem tudom, hogy a fele mennyiséghez is egy tojást adok, nem lesz-e keményebb a lángos. Tudom, ez jelentéktelen apróságnak tűnik, de már annyi rossz lángost készítettem, hogy kicsit félve fogok hozzá 🙂
    Olyan hihetetlennek tűnik, hogy egy élesztős tészta, amivel általában annyira kell vigyázni, hogy hideg ne érje, pont a hűtőben kel meg, biztos van benne valami, mert már többektől hallottam, hogy nagyon finom lángost sütnek abból a tésztából amit a hűtőben tartanak.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!