Almárium – Keksztekercs gazdagon: csokival, mogyorókrémmel! Vigyázat!! Gyorsan fogy! :)
2014 március 6. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
- 1/2 kg darált keksz
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 1,5 dl erős kávé
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé olvasztva
- 1 kis üveg mogyorókrém
- 1 kevés rum aroma
- 15 dkg darált dió vagy mogyoró
- Bármilyen dzsem, akár két féle is lehet (mi kivi és ribizli dzsemmel készítettük, ami nem olyan folyós)
- kókuszreszelék
Elkészítés:
Végy egy nagyobb tálat, és állítsd össze a masszát: tedd bele a darált kekszet, vajat, porcukrot, kakaóport, tejszínt, kávét, olvasztott csokit, a mogyorókrémet, a rum aromát, a darált mogyorót és dolgozd jól össze!
Ebből az adagból kb 6 db rudacska jön ki, így oszd el kb 6 egyenlő részre a masszát. Folpack fólián egyengesd el az első adagot, nyújtsd ki, és a közepébe helyezd a dzsemeket. Ezután a fólia segítségével tekerd fel, és tégy így mindegyikkel. A végén a rudacskákat hempergesd meg kókuszreszelékben! Nagyon finom, csokis, mogyorókrémes édesség! Vigyázat!! Gyorsan fogy!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: