Almárium – Pataki ínyenc tál

A Pataki tál nagyon praktikus! Főleg, ha nem akarsz sok időt tölteni a konyhában! Mert egy kis előkészítés után, csak bele kell pakolni a finomságokat, és a többit megoldja a cseréptál!  😀

Hozzávalók:

 

A húspáchoz:

Először is áztasd be vízbe a Pataki tálat, majd kend ki vajjal.

Pucold meg a krumplit, vágd kisebb kockákra, sózd meg, hintsd meg kakukkfűvel, szárított sült hagymával, vékonyra szeletel fokhagymával és locsold meg egy kis olívaolajjal. Keverd össze,  majd az egészet töltsd a Pataki tálba.

Készítsd el a páclevet, és a kis darabokra vágott csirkemelleket forgasd bele. Ezután egyenletesen oszlasd el a krumpliágyon, és a maradék páclével locsold meg!

Miután benne van a csirke is a tálban, jöhetnek a tetejére az ínyenc dolgok: Helyezd rá szépen az alma és körte cikkeket, az aszalt szilvákat, a szeletelt fokhagymát, a kelbimbókat a kockákra vágott sajttal vegyítve, és rakd a tetejére a vékony csíkokra vágott kolozsvári szalonnát. A Pataki tálra tedd rá a tetejét, és rakd 180 fokos sütőbe. Kb egy órán át süsd. Az ízek fantasztikusan összeérnek, összepárolódnak! Jó étvágyat hozzá!! :))

 

 

 

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »