Almárium – Pataki ínyenc tál

2014 március 4. | Szerző: |

1-CIMG9372A Pataki tál nagyon praktikus! Főleg, ha nem akarsz sok időt tölteni a konyhában! Mert egy kis előkészítés után, csak bele kell pakolni a finomságokat, és a többit megoldja a cseréptál!  😀

Hozzávalók:

  • kb 1,5 kg krumpli
  • kb 80 dkg csirkemell
  • kolozsvári szalonna v. bacon
  • kevés sajt
  • aszalt szilva
  • körte, vagy körte befőtt
  • 1 alma
  • kb 20 szem kelbimbó
  • vaj (a tál kivajazásához)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szárított sült hagyma
  • kakukkfű

 

A húspáchoz:

  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál csípős mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • cayanne bors
  • mangó szósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag barbecue fűszerkeverék

Először is áztasd be vízbe a Pataki tálat, majd kend ki vajjal.1-CIMG9365

Pucold meg a krumplit, vágd kisebb kockákra, sózd meg, hintsd meg kakukkfűvel, szárított sült hagymával, vékonyra szeletel fokhagymával és locsold meg egy kis olívaolajjal. Keverd össze,  majd az egészet töltsd a Pataki tálba.1-CIMG9369

Készítsd el a páclevet, és a kis darabokra vágott csirkemelleket forgasd bele. Ezután egyenletesen oszlasd el a krumpliágyon, és a maradék páclével locsold meg!1-CIMG93661-CIMG9370

Miután benne van a csirke is a tálban, jöhetnek a tetejére az ínyenc dolgok: Helyezd rá szépen az alma és körte cikkeket, az aszalt szilvákat, a szeletelt fokhagymát, a kelbimbókat a kockákra vágott sajttal vegyítve, és rakd a tetejére a vékony csíkokra vágott kolozsvári szalonnát. A Pataki tálra tedd rá a tetejét, és rakd 180 fokos sütőbe. Kb egy órán át süsd. Az ízek fantasztikusan összeérnek, összepárolódnak! Jó étvágyat hozzá!! :))1-CIMG93681-CIMG93711-CIMG9372

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!