Almárium – Sütőben sült fánk – házi csokis-szilvás dzsemmel töltve (És nem lesz olaj szagú a hajunk!!)
2014 február 18. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Ismét egy újítás! Sütőben sült Farsangi Fánk – Ágyő olaj szagú haj! 🙂
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 3 db tojás sárgája
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 üveg finom házi csokis-szilvás dzsem
- 3 cl rum
- fél mokkáskanál só
Elkészítés:
A szétmorzsolt élesztőt keverd el a cukorral és oldd fel a langyos tejben, majd letakarva futtasd fel. Szórd a lisztet egy nagy tálba, csinálj mélyedést a közepébe, öntsd bele a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a rumot és a sót, valamint a megmaradt tejet. A tésztát addig gyúrd, míg hólyagossá válik. Ekkor kell beledolgoznod a vajat is. Formálj belőle cipót, és tedd liszttel meghintett tálba. A tetejét is hintsd meg liszttel. Addig keleszd ruhával letakarva, míg duplájára nem nő. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és lisztbe mártott fánkszaggatóval vagy pohárral szaggasd ki.
Miután kiszaggattad a fánkokat, tegyél a közepükbe dzsemet, majd egy másik tészta koronggal fedd be, és illeszd össze! Tedd előmelegített sütőbe és 175 fokon süsd kb. 10-12 percig! 🙂Szórd meg egy kis porcukorral, és már kész is van! Nagyon finom, pille könnyű!! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Nagyon finom lehet.Megfogom csinalni szeretek sutni fozni.