Almárium – Sült oldalas pikánsan
2014 február 12. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
- 1-1 1/2 kg húsos oldalas
- só
- mustár
- csípős ketchup
- sült oldalas fűszerkeverék
- zöld hegyes erős paprika, tv paprika
- lila hagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- kevés sör
- zsír (én kacsazsírral készítettem)
Elkészítés:
Mosd meg az oldalast, majd darabold fel kb 10 cm-es darabokra. Készítsd el a páclevet: egy tálba nyomj ki csípős ketchupot, 2 kanál mustárt, 3-4 kanál olívaolajat, 2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, 1 fej apróra kockázott lila hagymát, szórj bele sült oldalas fűszerkeveréket és az egészet jól keverd össze.
A tepsit kend ki zsírral. Az oldalas darabok mindkét oldalát sózd be, majd helyezd őket a tepsibe. A pác keverékkel kenegesd be a húsokat,majd fordítsd meg őket, és a hátoldalukat is kend be.
Vágd cikkekre a paradicsomokat, (koktél paradicsomot csak félbe) karikázd fel a hegyes erős paprikát, a tv paprikát, 1 gerezd fokhagymát szeletelj vékony szeletekre és hintsd a húsra, illetve mellé. Tégy még a tepsibe 3-4 evőkanál zsiradékot, és az egészet fóliázd le. Tedd a sütőbe és 175 fokon süsd. Amikor már puhának érzed a húst, locsold meg egy kevés sörrel, majd vedd le a fóliát és süsd ropogósra! És már kész is! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: