Almárium – Farsangi fánk

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szétmorzsolt élesztőt keverd el a cukorral és oldd fel a langyos tejben, majd letakarva futtasd fel. Szórd a lisztet egy nagy tálba, csinálj mélyedést a közepébe, öntsd bele a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a rumot és a sót, valamint a megmaradt tejet. A tésztát addig gyúrd, míg hólyagossá válik. Ekkor kell beledolgoznod a vajat is. Formálj belőle cipót, és tedd liszttel meghintett tálba. A tetejét is hintsd meg liszttel. Addig keleszd ruhával letakarva, míg duplájára nem nő. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és lisztbe mártott fánkszaggatóval vagy pohárral szaggasd ki.Pihentesd még a deszkán kb 15 percet. Forrósítsd fel az olajat, egyszerre csak kevés tésztát tegyél az olajba, mert sülés közben a fánkok megnőnek. A fánkok egyik oldalát süsd fedő alatt, majd fordítsd meg, és a másik oldalát fedetlenül süsd. A megsült fánkokat hintsd meg vaníliás cukorral és tálald rumos baracklekvárral. 🙂

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »