Almárium – Farsangi fánk

2014 február 1. | Szerző: |

Farsangi fánkHozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 üveg finom barack lekvár 🙂
  • 3 cl rum
  • 2 dl étolaj
  • fél mokkáskanál só

Elkészítés:

A szétmorzsolt élesztőt keverd el a cukorral és oldd fel a langyos tejben, majd letakarva futtasd fel. Szórd a lisztet egy nagy tálba, csinálj mélyedést a közepébe, öntsd bele a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a rumot és a sót, valamint a megmaradt tejet. A tésztát addig gyúrd, míg hólyagossá válik. Ekkor kell beledolgoznod a vajat is. Formálj belőle cipót, és tedd liszttel meghintett tálba. A tetejét is hintsd meg liszttel. Addig keleszd ruhával letakarva, míg duplájára nem nő. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és lisztbe mártott fánkszaggatóval vagy pohárral szaggasd ki.1-CIMG9074Pihentesd még a deszkán kb 15 percet. Forrósítsd fel az olajat, egyszerre csak kevés tésztát tegyél az olajba, mert sülés közben a fánkok megnőnek. A fánkok egyik oldalát süsd fedő alatt, majd fordítsd meg, és a másik oldalát fedetlenül süsd. A megsült fánkokat hintsd meg vaníliás cukorral és tálald rumos baracklekvárral. 🙂1-CIMG9076Farsangi fánk

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!