Hozzávalók:
A piskótához:
Elkészítés:
A cukorral kikevert tojássárgájába keverd bele a lisztet, a kakaót, a keményre felvert tojáshabot, sütőport és csipet sót.
Vajazd ki a formát belülről, és öntsd bele a masszát. Süsd 175 fokon kb 15 percig.
Ha megsült, vedd ki a csatos tortaformából és vágd el két felé, hogy meg tudd tölteni.
Krém a töltelékhez
Hozzávalók:
A krém elkészítése:
A leírtak szerint főzd meg a csoki pudingot a tejjel és cukorral. A kész pudingba, amikor már kihűlt, keverd bele a gőzön felolvasztott étcsokoládét.
Ezután a vajat keverd össze a porcukorral, és az egészet keverd bele a csokis-pudingos krémbe. Ezzel készen is van a tortakrém.
Az elvágott torta alsó részére tedd rá a csokis krém valamivel kevesebb, mint a felét. A babapiskótákat éppen hogy csak mártsd bele a főzött kakaóba, majd sorba helyezd rá a krémre. Ezután a krém másik felét egyenletesen oszlasd el a piskótákon, ügyelj arra, hogy a krémből hagyj annyit, hogy a tortát kívülről is be tudd vele vonni. Helyezd rá a tortalap felső felét, és a maradék csokis krémmel vond be az egész tortát.
Talán bonyolultnak tűnik, de nem az!! Viszont nagyon finom! 🙂
Ezután már csak dekorálnod kell a tortát! Ehhez szükséged lesz a következőkre: