Almárium – Konyakmeggyes-diós kosárka
2013 december 21. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 2 kanál tejföl
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1/2 csomag sütőpor
- pici só
Gyúrd össze, kb fél cm vastagságúra nyújtsd ki, és a kosárka méretétől függően, egy pohárral szaggasd ki, majd helyezd a kosárkákba a tésztát.
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 db alma reszelve
- 1-2 kanál baracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás fehérje felverve
- fél citrom héja reszelve
A kosárkák aljába tégy egy kis kanál meggy dzsemet, arra kanalazd a diós tölteléket, majd ennek tetejére rakj egy szem konyakos meggyet. Ha kész, tedd a sütőbe, és 175 fokon kb 15 percig süsd.
Ezután már csak dekorálnod kell a kosárkákat! Olvassz fel egy tábla csokit, és kis kanállal csorgasd rá a tetejére, majd szórd meg csokidarával! 🙂 (Tipp: dekorálhatod mandarin szeletekkel, vagy marcipánnal is!)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: