Almárium – Karamellás, kávé- vagy mogyorókrémes csupa csoki kosárka

1-CIMG8868

Az elkészítésük nagyon egyszerű! A végeredmény pedig mennyei! 🙂

Hozzávalók:

Díszítéshez:

csokidara, tejcsoki reszelék vagy törmelék, kandírozott citrom és narancshéj, stb… csak a fantáziád szab határt! 🙂

1-CIMG88511-CIMG8853Elkészítés:

Vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, majd ecset segítségével óvatosan kenegesd ki a kosarakat. Vigyázz, hogy ne legyen túl vékony a fala és az alja, hogy könnyen le tudd majd húzni a csokikosárról! Ha elkészültél, tedd a mélyhűtőbe 15 percre.

A hűtőből kivéve, óvatosan válaszd le a csoki kosárkákról a szilikon formát!

  1. A kosárkák aljába tégy rumos meggyet, kanalazz rá karamellkrémet, a tetejét dekoráld kandírozott citrom és narancs héjával, majd szórd meg csokidarával! Én így készítettem a karamellkrémes kosárkát.
  2. A mogyorókrémes kosárka is hasonlóan készül, annak az aljába formázz mandulamarcipánt, kanalazz rá mogyorókrémet, és a tetejét dekoráld egy szem mogyoróval.
  3. A harmadikat pedig úgy készítsd, hogy a kosárka aljába tégy szilvapálinkába áztatott aszalt szilvát, kanalazd rá a kávékrémet, a tetejét díszítsd tört tejcsokoládéval! Ez lesz a kávékrémes kosárka!

Egyenként tedd őket különböző színű pralinépapírokba!

 

 

 

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »