Almárium – Karamellás, kávé- vagy mogyorókrémes csupa csoki kosárka

2013 december 20. | Szerző: |

1-CIMG8868

Az elkészítésük nagyon egyszerű! A végeredmény pedig mennyei! 🙂

Hozzávalók:

  • Kis méretű szilikon kosárka formák, egy ecset, kesztyű
  • Karamellkrém, kávékrém, vagy mogyorókrém (ezeket szerencsére már készen beszerezheted, így ezzel is lerövidül az édesség elkészítésének ideje!)
  • 1-2 tábla étcsokoládé
  • marcipán (a mogyorókrémeshez)
  • szilvapálinkába áztatott aszalt szilva (a kávékrémeshez)
  • rumba áztatott meggy (a karamelláshoz)

Díszítéshez:

csokidara, tejcsoki reszelék vagy törmelék, kandírozott citrom és narancshéj, stb… csak a fantáziád szab határt! 🙂

1-CIMG88511-CIMG8853Elkészítés:

Vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, majd ecset segítségével óvatosan kenegesd ki a kosarakat. Vigyázz, hogy ne legyen túl vékony a fala és az alja, hogy könnyen le tudd majd húzni a csokikosárról! Ha elkészültél, tedd a mélyhűtőbe 15 percre.

A hűtőből kivéve, óvatosan válaszd le a csoki kosárkákról a szilikon formát!

  1. A kosárkák aljába tégy rumos meggyet, kanalazz rá karamellkrémet, a tetejét dekoráld kandírozott citrom és narancs héjával, majd szórd meg csokidarával! Én így készítettem a karamellkrémes kosárkát.
  2. A mogyorókrémes kosárka is hasonlóan készül, annak az aljába formázz mandulamarcipánt, kanalazz rá mogyorókrémet, és a tetejét dekoráld egy szem mogyoróval.
  3. A harmadikat pedig úgy készítsd, hogy a kosárka aljába tégy szilvapálinkába áztatott aszalt szilvát, kanalazd rá a kávékrémet, a tetejét díszítsd tört tejcsokoládéval! Ez lesz a kávékrémes kosárka!

Egyenként tedd őket különböző színű pralinépapírokba!

1-CIMG8870

1-IMG-20121215-00124

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!