Almárium – Karamellás, kávé- vagy mogyorókrémes csupa csoki kosárka
2013 december 20. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Az elkészítésük nagyon egyszerű! A végeredmény pedig mennyei! 🙂
Hozzávalók:
- Kis méretű szilikon kosárka formák, egy ecset, kesztyű
- Karamellkrém, kávékrém, vagy mogyorókrém (ezeket szerencsére már készen beszerezheted, így ezzel is lerövidül az édesség elkészítésének ideje!)
- 1-2 tábla étcsokoládé
- marcipán (a mogyorókrémeshez)
- szilvapálinkába áztatott aszalt szilva (a kávékrémeshez)
- rumba áztatott meggy (a karamelláshoz)
Díszítéshez:
csokidara, tejcsoki reszelék vagy törmelék, kandírozott citrom és narancshéj, stb… csak a fantáziád szab határt! 🙂
Vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, majd ecset segítségével óvatosan kenegesd ki a kosarakat. Vigyázz, hogy ne legyen túl vékony a fala és az alja, hogy könnyen le tudd majd húzni a csokikosárról! Ha elkészültél, tedd a mélyhűtőbe 15 percre.
A hűtőből kivéve, óvatosan válaszd le a csoki kosárkákról a szilikon formát!
- A kosárkák aljába tégy rumos meggyet, kanalazz rá karamellkrémet, a tetejét dekoráld kandírozott citrom és narancs héjával, majd szórd meg csokidarával! Én így készítettem a karamellkrémes kosárkát.
- A mogyorókrémes kosárka is hasonlóan készül, annak az aljába formázz mandulamarcipánt, kanalazz rá mogyorókrémet, és a tetejét dekoráld egy szem mogyoróval.
- A harmadikat pedig úgy készítsd, hogy a kosárka aljába tégy szilvapálinkába áztatott aszalt szilvát, kanalazd rá a kávékrémet, a tetejét díszítsd tört tejcsokoládéval! Ez lesz a kávékrémes kosárka!
Egyenként tedd őket különböző színű pralinépapírokba!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: