Almárium – Karácsonyi marcipános házi csoki
2013 december 20. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Hozzávalók:
- 50 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kakaó
- 25 dkg tejpor
- rum aroma
- piros marcipán
Elkészítés:
Sűrű szirupot főzünk 1,5 dl vízből és a cukorból. Belekeverjük a vajat, a kakaóval összevegyített tejport és hozzáadunk egy kis rumaromát. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és jól lesimítjuk. Amikor kihűlt, szeletekre vagy kis kockákra vágva tálaljuk.
Kinyújtjuk a piros marcipánt, és kis formákat szúrunk ki belőle, majd a csokik tetejére helyezzük. Hagyjuk hogy szikkadjon egy kicsit.
Ajándék ötlet:
A kis csokikockákat egyenként desszert papírkákba rakjuk. Színes fényes csomagolópapírral kibélelünk egy kis dobozt, beletesszük a csokikat. Kísérőkártyával édes kis ajándék szeretteinknek! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: