Almárium – Karácsonyi habfelhő
2013 december 20. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Ez a rendkívül egyszerű édesség nagyon könnyen elkészíthető, és nagy előnye, hogy a karácsonyi sütésből megmaradt tojásfehérjék így nem vesznek kárba! 🙂
Hozzávalók:
- 4-5-6 tojásfehérje (attól függ, mennyi maradt meg)
- ízlés szerint porcukor, de kb 10-15 dkg
- Egy kevés kókuszreszelék, úgy 10 dkg körüli
- egy kevés (pár csepp) mandula aroma
- a tetejére színes cukor szórás
Elkészítés:
Először a tojást a porcukorral verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket, és keverd bele a mandula aromát. Nyomózsákba is töltheted, de mi most egyszerűen csak kanállal porcióztuk ki a felhőcskéket, és tettük kivajazott tepsire. A tetejét díszítsd színes cukorszórással, majd tedd be a sütőbe szárító fokozatra! Szárítsd kb 30-40 percig. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: