Almárium – Az igazi házi Beigli, ahogy mi készítjük, ahogy mi szeretjük
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- fél csomag sütőpor
- 50 dkg Ráma
- 3 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 6 dkg cukor
- 4 dl tej
- 1/4 mokkáskanál só
Az egészet dolgozzuk össze, a tésztába 1 tojássárgáját tegyünk. Letakarva pihentessük 1/2 órán át.
Beigli töltelék:
- 50 dkg darált dió (vagy 50 dkg darált mák)
- 35 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db alma lereszelve
- 10 dkg mazsola
- 3-4 kanál baracklekvár
- fahéj és őrölt szegfűszeg
- 1-2 kanál méz
- tej, amennyi szükséges
Kenjük meg a beiglik tetejét tojássárgájával, szurkáljuk meg pár helyen, majd kb 55 percig süssük 175 fokon.