Almárium – Kávékrémes csokicsoda mandulaforgáccsal
2013 december 2. | Szerző: Fülöp Beáta Privát |
Hozzávalók:
Kb 20 db legkisebb méretű szilikonos muffin forma
2 tábla jobb minőségű étcsokoládé
1 üveg kávékrém darált kávédarabokkal (készen lehet kapni)
1 csomag mandula forgács
1 kevés ribizli dzsem (vagy tetszés szerint más dzsem is lehet, narancs, kiwi, akár málna, de tapasztalat, hogy a kissé fanyar ribizli íze nagyon jól harmonizál a kávés csokoládéval!)
Elkészítés:
Vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, míg szép fényes és krémes lesz. Ezután fogj egy kisebb ecsetet, és kiskanál segítségével tégy egy kevés csokit a muffin formákba, majd az ecsettel egyenletesen kend körbe a formát úgy, hogy a csoki ne legyen túl vékony, és hogy szépen le tudd majd választani a kosárkákat róla. Ezután tedd mélyhűtőbe fél órára.
Ha megdermedt a csokoládé, óvatosan (én sebészkesztyűvel szoktam, hogy ne hagyjak ujjlenyomatot a csokoládén, beszerezhető minden nagyobb áruházban) válaszd le a szilikon kosárkákat a csokiról, és helyezd egyenként papírformákba.
Végezetül a csoki kosárkák aljára tégy egy kevés dzsemet, majd kanalazz rá kávékrémet. A tetejüket kiskanállal megformázhatod, kicsipkézheted kedvedre. Befejezésül díszítsd a tetejét mandulaforgáccsal. Mennyei karácsonyi édesség! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
SAJÁT KIPRÓBÁLT RECEPT! 🙂