Almárium – Kürtőskalács házilag – sörös dobozokon sütve

Egy jól bevált recept az Almáriumból! Kürtős kalács házilag!

Eleinte úgy gondoltam, hogy otthon, sütőben elkészíteni lehetetlen lesz ezt a finomságot, de egyszerűbb, mint gondoltam! És nagyon finom! 🙂 Íme a recept:

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

A kenéshez:

ELKÉSZÍTÉS:

1. Könnyű tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Először ragacsosnak tűnhet, de nyugi, lassan elválik az edény falától. Letakarjuk, majd 1 órát kelesztjük.

2. Amíg kel a tészta, alufóliával betekerünk 5-6 darab fél literes, fém sörös dobozt.

3. Amikor megkelt a tészta, 5- 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabból sodrunk kb. 1 méter hosszú, ujjnyi vastag csíkot.

4. Beolajozzuk az alufóliát a dobozokon és óvatosan rátekerjük a szélétől haladva a tésztacsíkot. Hagyjuk még kelni a dobozon, amíg feltekerjük az összeset.

5. Bekenjük a tésztákat a sütés előtt felvert tojással, majd ízlés szerint megforgatjuk a dióban, cukorban, kókuszban.

6. Sütőbe tesszük a tekercseket felállítva. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

 

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »