Almárium – Kürtőskalács házilag – sörös dobozokon sütve

2013 november 7. | Szerző: |

Egy jól bevált recept az Almáriumból! Kürtős kalács házilag!

Eleinte úgy gondoltam, hogy otthon, sütőben elkészíteni lehetetlen lesz ezt a finomságot, de egyszerűbb, mint gondoltam! És nagyon finom! 🙂 Íme a recept:

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő, vagy 5 g hagyományos
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg margarin

A kenéshez:

  • 10 dkg darált dió (lehet fahéjas cukor, kakaós cukor, kókusz)
  • 1 tojás
  • olaj

ELKÉSZÍTÉS:

1. Könnyű tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Először ragacsosnak tűnhet, de nyugi, lassan elválik az edény falától. Letakarjuk, majd 1 órát kelesztjük.

2. Amíg kel a tészta, alufóliával betekerünk 5-6 darab fél literes, fém sörös dobozt.

3. Amikor megkelt a tészta, 5- 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabból sodrunk kb. 1 méter hosszú, ujjnyi vastag csíkot.

4. Beolajozzuk az alufóliát a dobozokon és óvatosan rátekerjük a szélétől haladva a tésztacsíkot. Hagyjuk még kelni a dobozon, amíg feltekerjük az összeset.

5. Bekenjük a tésztákat a sütés előtt felvert tojással, majd ízlés szerint megforgatjuk a dióban, cukorban, kókuszban.

6. Sütőbe tesszük a tekercseket felállítva. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

 

 

2-CIMG8169 5-CIMG8172 7-CIMG8174 9-CIMG8176

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kamilla Reznák says:

    Nagyon finom lett a kalács A férjem is segített. Hatos vasból megfelelő hosszúságú rudakat csinált. Átszúrtuk rajta a sörös dobozokat.Így vízszintes helyzetben tudtam sütni a kalácsokat.
    Először állítva próbáltam de úgy nem sikerült mert lefolyt a tészta a sütő aljába.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


N.Fülöp Beáta vagyok. Író, anya, feleség és persze háziasszony. 5 regényem jelent meg eddig, (Dolce - A megbocsátás ára, Adela - Az álmok útján, Hegedűszonáta, A hídon túl és a Marilia bonbonjai) és egy van előkészületben, (Santorini szerelmesei) amelyek a szerelemről, szenvedélyről, emberi kapcsolatokról szólnak. A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be - sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek testvéri szeretetben állnak az élet bölcsességeivel, amelyek vándorlásunk során hívatlanul is csatlakoznak hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és melynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Blogomon az irodalmi csemegék mellett (Bea-B-Irodalma) olvashatjátok a jobbnál jobb általam kipróbált és jól bevált finomságok receptjeit is (Almárium). Láthatjátok, a gyengéim a bonbonok, a finom, különleges édességek! :) (erről bővebben olvashattok a Marilia bonbonjai c. regényemben is), valamint gyönyörködhettek Édesanyám és Édesapám gyönyörű festményeiben (Napi szépség), és igyekszem megosztani Veletek mindennapi praktikákat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat! Örülök, hogy itt vagytok, és remélem, hogy Facebook oldalamon is találkozhatom Veletek!

Kategória

AlmáriumBlog – Bea Birodalma



Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!